K1 i Boks

Usykov menadžer potvrdio: ‘Učinili smo sve s naše strane da se meč s Furyjem održi, sad je na njemu‘

Usyk i Fury

 Instagram (oleksandr Usyk, Tyson Fury)
Vjerojatno ne postoji fan borilačkih sportova kojeg ovaj meč ne bi zanimao

Meč koji zanima vjerojatno svakog fana boksa jest onaj za ujedinjenje između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka. Od prošle godine Usyk je prvak prema WBA, WBO, IBF i IBO u teškoj kategoriji, a do titula je došao još kada je prvi put nadboksao Anthonyja Joshuu i uzeo mu navedene pojaseve.

Frank Warren, jedan od Furyjevih promotora već neko vrijeme govori kako se sprema borba između njega i Usyka, a čak je otkriveno da bi to moglo biti u trećem mjesecu. Za sada još ništa nije službeno, no tračak nade dao nam je i Usykov menadžer Egis Klimas koji je rekao da je s njihove strane sve učinjeno za taj meč.

‘‘Sve je učinjeno s naše strane. Sve. Apsolutno. Sve je na jednom tipu koji mora reći ‘da‘ i učinit ćemo to, a to je Fury‘‘, rekao je Klimas.

Također, rekao je i da ukoliko nekim slučajem Chisora pobijedi Furyja da će napraviti sve što mogu da borba za ujedinjenje bude protiv njega. No, šanse da se to dogodi nisu velike, a i vjerojatno borilačku javnost više zanima upravo meč između Usyka i Furyja.

Tyson Fury je u proteklih nekoliko mjeseci stvarao pravu sapunicu oko svoje karijere, gdje se prvo umirovio a zatim prozvao valjda sve relevantne teškaše današnjice. Od svih njih odluka je pala na Dereka Chisoru, čovjeka kojeg je već dvaput pobijedio.

Nadamo se da će Chisora Furyju samo biti meč da ostane aktivan do kraja godine kako bi smo početkom iduće uistinu gledali taj okršaj za ujedinjenje.

Linker
16. svibanj 2024 06:56