K1 i Boks

Usykov menadžer potvrdio da su zainteresirani za meč s Wilderom i otkrio zašto Usyk želi tu borbu

Deontay Wilder i Oleksandr Usyk

 Screenshot (youtube, Sky Sports)
Menadžer sjajnog ukrajinskog teškaša ističe kako je Fury i dalje prva opcija

Nakon što se Tyson Fury upustio u razne zavrzlame s Joshuom, Charrom i ostalim boksačima koje je prozivao, Oleksandr Usyk kao da je shvatio da će se možda ipak morati fokusirati na neko drugo ime u ovom trenutku.

Ukrajinac je jasno do znanja da nije spreman boriti se u 12. mjesecu ove godine, a s obzirom da ‘‘Gypsy King‘‘ inzistira na meču 3. prosinca (12. mjesec), Usyk gotovo sigurno neće biti Furyjev sljedeći protivnik. Neće se Usyk zasigurno mučiti s pronalaskom adekvatnog protivnika s obzirom da drži tri od ukupno četiri glavne titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Deontay Wilder ističe se kao jedan od potencijalnih protivnika. Američkog teškaša za 12 dana (15.10.) čeka meč protiv Roberta Heleniusa, a Usyk je u jednom od svojih intervjua najavio kako planira pogledati taj meč uživo te da bi Wilder mogao biti jedna od opcija.

‘‘Čuo sam za Usykovu situaciju i nadam se da će biti tamo. Smatram da je Usyk čovjek od riječi. Ako mi želi dati priliku za osvojiti titule, onda ga držim za tu riječ.‘‘, istaknuo je Wilder za Sky Sports prije nekoliko dana.

Iako neki možda ne vide naročiti smisao u ovom meču, čini se kako se šanse za ovaj dvoboj povećavaju. Naime, Egis Klimas, menadžer Oleksandra Usyka potvrdio je Talk Sport mogućnost održavanja ovog meča.

‘‘Čuli smo da Fury želi meč 3. prosinca (12. mjesec) i s time nemamo problem.‘‘, započeo je Klimas koji je otkrio kako se nadaju meču protiv Furyja u prvom kvartalu 2023. godine.

‘‘Ovo je boks i razne stvari se događaju. Ljudi lome ruke, noge i slično. Stoga je teško predvidjeti, ali nadamo se da će sve biti spremno za taj meč (Fury-Usyk).‘‘, dodao je Klimas koji je zatim otkrio što mu je Usyk rekao u jednom od telefonskih razgovora.

‘‘Usyk me nazvao i rekao je: ‘Ako Fury ne bude dostupan i ne budemo mogli do meča s njim, želim se boriti protiv Deontayja Wildera‘. Pitao sam ga zašto, a on je rekao da je to riskantan meč i to mu se sviđa.‘‘

Wilder je jedina dva poraza u dosadašnjoj karijeri pretrpio od Tysona Furyja. Čini se kako se i Usyk želi pridodati u tu statistiku, a time bi dodatno poboljšao svoj rezime. Doda li nekad kasnije i Tysona Furyja u svoj rezime pobjeda, Usyk bi se prometnuo u jednog od najvećih teškaša ikad. Ali posao mu tek slijedi.

Linker
24. travanj 2024 09:32