K1 i Boks

Uistinu je gotovo! Tyson Fury službeno se povukao iz boksa: ‘Napokon sam odlučio povući se‘

Tyson Fury

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponajbolji teškaš u posljednjih deset godina objavio je kraj karijere na svoj 34. rođendan

Još uoči svog posljednjeg nastupa u četvrtom mjesecu ove godine, Tyson Fury najavljivao je kako njegova borba protiv Dilliana Whytea biti njegova posljednja u profesionalnoj boksačkoj karijeri. Mnogi mu nisu vjerovali, ali Fury je nakon pobjede nastavio s narativom da se povlači.

Kako je vrijeme odmicalo, ‘‘Gypsy King‘‘ je u nekim intervjuima naglašavao kako ipak još uvijek razmišlja te da nije donio konačnu odluku. Svi su zapravo bili uvjereni kako čeka rasplet revanša između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue, ali čini se da pobjednik neće dobiti priliku boksati s Furyjem.

‘‘Ogromne zahvale svima koji su imali utjecaja na moju karijeru tijekom svih ovih godina. Nakon dugih i teških razgovora, konačno sam odlučio povući se. Na svoj 34. rođendan reći ću: ‘Bon Voyage‘ (Sretan put). Evo nekoliko osoba koje su me učinili posebnim na ovom putovanju.‘‘, napisao je Fury putem Twittera, a u sljedećem ‘‘tvitu‘‘ naveo je neke od najbitnijih osoba u svojoj karijeri.

Frank Warren, Sugar Hill, John Fury (otac Tysona Furyja), neka su od navedenih imena, a u posebnom ‘‘tvitu‘‘, Fury se zahvalio ljubavi svog života.

‘‘Oprostite ako sam nekog izostavio, ali previše je ljudi za spomenuti. Ogromno poštovanje ide ka Paris Fury koja mi je pomogla više nego itko. I najvažnije za kraj, hvala Bogu. Vidimo se na drugoj strani, veliki ‘dozeri‘. 2008-2022.‘‘, dodao je ‘‘Gypsy King‘‘.

Furyjevi pratitelji koji su ostavili komentar ne djeluju naročito sretno zbog ove objave sjajnog britanskog teškaša, ali odluka je na kraju izričito njegova.

32 pobjede, niti jedan poraz i remi protiv Deontayja Wildera u prvom meču njihove trilogije. To je rezime Furyjeve profesionalne karijere, a u dva navrata osvajao je svjetske titule u teškoj kategoriji.

Prava je šteta ako Furyja ne budemo gledali protiv boksača kao što su Anthony Joshua i Oleksandr Usyk, ali ostavština Tysona Furyja već sada je nevjerojatno velika. Naravno, s Furyjem se nikada ne zna i ne bi bilo prvi puta da se predomisli. Teško je izbrojati koliko se puta do sada umirovio i stoga čak i ovu objavu treba uzeti s određenom rezervom.

Linker
24. travanj 2024 10:19