K1 i Boks

Ugledni boksački trener o Wilderovoj budućnosti: ‘On je stvarno gotov. Fury i neaktivnost su ga uništili‘

Deontay Wilder i Joseph Parker

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Robert Garcia pridružio se dijelu borilačke javnosti koji smatra kako je ‘Brončani Bombarder‘, u smislu konkurentnosti na najvišoj razini, praktično završio karijeru

Osam dana prošlo je od spektakularne boksačke priredbe u Rijadu, a meč o kojem se još uvijek najviše govori u borilačkoj javnosti jest onaj između Josepha Parkera i Deontaya Wildera. Novozelandski teškaš jednoglasnom je sudačkom odlukom svladao "Brončanog bombardera", koji je neuvjerljivom izvedbom izazvao veliki broj negativnih reakcija i kritika na svoj račun. Jedan od posljednjih koji su se oglasili na tu temu renomirani je boksački trener Robert Garcia.

"Bilo je to iznenađenje za svijet boksa jer su svi očekivali da će doskočiti s tom moći koju ima. On može gubiti svaku rundu i onda jednim udarcem završiti borbu, ali to se nije dogodilo. Činilo se kao da ga nema. On je gotov, stvarno je gotov. Iako još uvijek ima nekoliko borbi koje će mu vjerojatno donijeti lijepu isplatu, on je gotov. Borbe koje je vodio s Furyjem i neaktivnost su ga uništili", rekao je Garcia na svom YouTube kanalu Robert Garcia Unfiltered.

Garcia je u borilačkoj javnosti najpoznatiji po suradnji s Anthonyjem Joshuom uoči njegovog revanša s Usykom, no ovaj boksački trener u svojoj je karijeri radio s čitavim nizom boksača i prvaka u raznim težinskim kategorijama poput, primjerice, Nonita Donairea, Mikeyja Garcije, Joana Guzmána i Stevena Luevana. Garcia je 2011. bio proglašen boksačkim trenerom godine u izboru magazina "Ring", dok je godinu kasnije isto priznanje dobio i od Američke udruge boksačkih novinara.

Linker
27. travanj 2024 04:12