K1 i Boks

UFC-ov teškaš prognozirao povijesni meč između Furyja i Usyka: ‘Nokautirat će ga u kasnijim rundama‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Tom Aspinall u meču za apsolutnog prvaka teške divizije boksa prednost daje svom sunarodnjaku

Za točno 17 dana boksačka bi publika diljem svijeta konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Posljednjih tjedana javnim se prostorom višestruko množe stručne analize i prognoze na račun te borbe, a među posljednjima je svoje viđenje iznio Tom Aspinall.

Kao što je poznato ranije, privremeni prvak UFC-ove teške kategoriji i "Gypsy King" u dobrim su odnosima, a ranije su i sparirali zajedno, posljednji put u ožujku 20203., uoči Aspinallovog meča s Aleksandrom Volkovim, kojeg je, na koncu, prisilio na predaju u prvoj rundi. Englez je neposredno prije borbe ruskim borcem istaknuo koliko su mu značili treninzi s Furyjem, osobito, dakako, u boksačkom segmentu, ali i onom mentalnom. Sukladno svemu navedenom, ne iznenađuje činjenica da je UFC-ov teškaš u nadolazećem meču za apsolutnog prvaka prednost dao svom sunarodnjaku.

"Puno sam sparirao s Furyjem, tip je div, apsolutno je masivan i kada krene naprijed prema vama, da biste ga stavili na stražnju nogu, morate imati puno snage u rukama. Bit će veliki izazov za Usyka činiti to 12 rundi. Bio bih blesav ići protiv Furyja", rekao je 31-godišnji borac u razgovoru za TNT Sports pa dodao:

"Ima li Fury još uvijek one kretnje koje je imao ranije u karijeri? To je veliko pitanje, ali što se mene tiče, mislim da ima. Ogroman sam Usykov obožavatelj, volim ono što on radi, ali Tyson je moj čovjek, moram njemu dati prednost. Ako bude držao Usyka na stražnjoj nozi i dobro se kretao, rekao bih da će ga nokautirati u 10., 11. ili 12. rundi".

Linker
15. svibanj 2024 22:04