K1 i Boks

Tyson šokirao ritualom kojeg prakticira tijekom priprema za borbu; evo što radi prije ulaska u ring

Mike Tyson

 KENA BETANCUR/AFP/PROFIMEDIA Kena Betancur/afp/profimedia
‘Iron Mike‘ ima poprilično specifičan način ‘galvanizacije‘ samog sebe

Borilački svijet početkom je ožujka ostao poprilično iznenađen objavom da će bivši apsolutni prvak teške divizije boksa, Mike Tyson, ukrstiti rukavice s YouTuberom Jakeom Paulom (20 srpnja, Arlington, Texas, Sjedinjene Američke Države). Nova runda iznenađenja stigla je, krajem travnja, kada je potvrđeno da će "Iron Mike" i "The Problem Child" odmjeriti snage u profesionalnoj, a ne ekshibicijskoj borbi kao što se očekivalo.

Nakon što su sve stavke postale službene, preostalo je samo promovirati borbu, a taj se proces dodatno intenzivirao ovotjednom medijskom konferencijom na kojoj smo, među ostalim, gledali i sučeljavanje Tysona i Paula. Jedan je drugi, i poprilično bizarni, trenutak, međutim, privukao posebnu pozornost borilačke javnosti, a potpisuje ga Tyson. Legendarnog teškaša, naime, jedan od okupljenih novinara pitao ga je postoji li neka određena pjesma koju voli slušati tijekom pripremnog kampa i uoči borbe kako bi se dodatno "nabrijao", a njegov odgovor šokirao je mnoge.

"Pogrebna glazba. Da, volim pogrebnu glazbu", rekao je 57-godišnji Amerikanac.

Mnogi borci "galvaniziraju" se uz energične glazbene žanrove poput "rapa", "rocka" ili elektronike, no čini se, dakle, da Tyson svoju motivaciju pronalazi u melankoličnim melodijama. Poprilično nekonvencionalan pristup, mogli bismo reći, ali i sasvim legitiman.

Linker
01. lipanj 2024 00:31