K1 i Boks

Tyson Fury pohvalio svog sparing partnera: ‘On je budućnost teške kategorije‘

David Adeleye i Tyson Fury

 Instagram (david Adeleye)
‘‘Gypsy King‘‘ oduševljen je talentiranim britanskim teškašem

Vrh teške kategorije u boksu već neko vrijeme drže ista imena. Tyson Fury po mnogima je najbolji teškaš svijeta proteklih nekoliko godina, a Oleksandr Usyk ravnopravno je u toj priči.

Anthony Joshua, Deontay Wilder i Andy Ruiz jednu su stepenicu niže, ali također su već neko vrijeme pri samom vrhu, a sva trojica su držali i titule svjetskih prvaka. Joseph Parker, Luis Ortiz, Dillian Whyte i Derek Chisora također su već dugo unutar top 10, a vrijeme je da se i neka nova imena istaknu.

Joe Joyce, Filip Hrgović i Daniel Dubois zasad prednjače, a vrhu su sve bliže i boksači poput Franka Sancheza, Martina Bakolea, Otta Wallina, Jareda Andersona itd. Ipak, ako se pita Tysona Furyja, on je istaknuo jedno ime koje tek čeka probijanje na nešto veću scenu.

‘‘David Adeleye je budućnost ove kategorije. Rekao sam mu to prije nekoliko dana u svlačionici. Točnije, rekao sam mu: ‘Moraš vjerovati u sebe Dave, zato što ćeš ti preuzeti ovu kategoriju‘. On je odličan na sparinzima, jako je dobar. Da nije dobar za mene, ne bih ga dovodio u svoj trening kamp. Ali on sjajno radi i zato ga konstantno dovodim, još od drugog meča protiv Wildera. On konstantno uči, sluša me i mogao bi postati sljedećim ‘Lancaster Bomberom‘, zasigurno.‘‘, rekao je Fury za BT Sport.

David Adeleye (10-0, 9 KO) vrlo je talentirani britanski boksač, nigerijskh korijena. Rođen je 1996. godine, visok je 194 centimetra, a iza sebe ima deset pobjeda u jednako toliko nastupa. Posljednji nastup odradio je u proteklog vikenda i nokautom u drugoj rundi porazio je Elvisa Garciu (9-3-0). Boxrec ga svrstava na 78. mjesto u poretku svjetskih teškaša i na 11. mjesto kad su u pitanju britanski teškaši. Adeleye je također zadovoljan onime što dobiva u Furyjevom kampu.

‘‘Dođem tamo, sjednem, pratim što se događa i na svako pitanje dobijem odgovor, a ja upijam poput spužve.‘‘, jednom prilikom prokomentirao je Adeleye svoje iskustvo u Furyjevom kampu.

Vjerujemo da i naši Alen Babić i Marko Milun također ‘‘upijaju poput spužve‘‘, jer trenutno su također u Furyjevom kampu. Što se Adeleyea tiče, vrijeme će pokazati je li ga Fury dobro procijenio onda kad ga je nazvao budućnošću teške kategorije.

Linker
12. lipanj 2024 03:46