K1 i Boks

Tyson Fury otkrio koliko je Oleksandr Usyk trebao zaraditi u njihovoj borbi te poručio: ‘On je mala pi****a!‘

Tyson Fury

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
I dalje je nejasno što je zapravo glavni razlog propadanja ove borbe

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury ponovno se namjerio na svog rivala Oleksandra Usyka te ponovio svoje uvjerenje da bi podjela novca između njih 70-30 bila poštena. Fury je tvrdio da je Usyk trebao zaraditi 13 milijuna funti da bi se borio za neosporno pojas u teškoj kategoriji na stadionu Wembley, no to je osuđeno na propast.

Ove godine, par je izgleda pristao na skup uvjeta za prvu neospornu borbu za naslov u teškoj kategoriji u eri četiri pojasa ranije ove godine, s 29. travnja (četvrti mjesec) kao datumom kada bi se trebalo održati. Međutim, nisu se mogli uhvatiti ukoštac s klauzulom o revanšu i odlučili su ne održati događaj.

Uvjeti za borbu bili su jako favorizirani prema Furyju, s argumentom Britanca da je njegov tim domaćin borbe, te da je on daleko veća zvijezda od njih dvojice, unatoč tome što drži samo jedan pojas u odnosu na Usykova tri, a sada se rugao svom suparniku jer je uzeo samo 6 milijuna funti da se suoči s Danielom Duboisom u obveznom izazovu za njegov WBA naslov.

"Usyk protiv Duboisa pobjednička ponuda - 8 milijuna dolara (3 pojasa na liniji) Fury protiv Whytea pobjednička ponuda - 42 milijuna dolara (1 pojas na liniji)," napisao je voditelj sadržaja Queensberry Promotions i voditelj Dev Sahni na Twitteru u poruci na koje je Fury odgovorio kasnije tijekom dana.

"Ako je ikad bilo demonstracije vrijednosti pojaseva u pregovorima sa superzvijezdom, to je ovo. Radi se o tome koliko ste "privlačni". Podjela novca 70-30 za borbu u UK između Furyja i Usyka je zapravo bila velikodušna prema Usyku ako stvarno pogledate."

Furyjev odgovor bio je tipičan za abrazivnog prvaka u teškoj kategoriji, ciljajući na Usyka u objavi u kojoj je tvrdio da je Ukrajinac trebao zaraditi 13 milijuna funti za njihov susret.

"Činjenica je da je on mala pi****a. Pobjegao je od 13 milijuna funti i sada uzima 6 milijuna dolara [oko 4,8 milijuna funti]. Smiješno", zaključio je "Gypsy King".

Linker
13. travanj 2024 21:43