K1 i Boks

Teofimo Lopez vratio se pobjedama: Debi u višoj kategoriji okončao je prekidom protiv opasnog Meksikanca

Teofimo Lopez Jr.

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Jedan od ponajboljih boksača lake kategorije odlučio se za prelazak u višu kategoriju

Teofimo Lopez (17-1-0) u desetom mjesecu 2020. godine šokirao je svijet i pobijedio je Vasilyja Lomachenka jednoglasnom odlukom sudaca. Ukrajinac je do tog trenutka po mnogima bio i najbolji ‘‘P4P‘‘ boksač svijeta, ali Lopez je pokazao neke njegove slabosti.

Vjerovalo se kako bi Lopez mogao i vladati lakom kategorijom ako nastavi pružati takva izdanja, ali krajem prošle godine, George Kambosos Jr. prizemljio ga je i podijeljenom sudačkom odlukom preuzeo je njegove titule (WBA, IBF, WBO, The Ring). Lopeza nakon tog poraza nismo gledali sve do sinoć, a povratnički pohod započeo je u novoj kategoriji.

Podigao se Teofimo u super-laku (junior-velter) kategoriju, a iskusni Meksikanac Pedro Campa (34-2-1) bio je njegov protivnik. Radilo se o kvalitetnom protivniku, ali i adekvatnom za povratak samopouzdanja i debi u toj težinskoj kategoriji. 25-godišnji Lopez do pobjede je došao prekidom u sedmoj rundi.

Rano u sedmoj rundi Lopez je upisao nokdaun, a nakon što se Campa pridigao, Lopez je u nastavku runde nastavio s plejadom udaraca čime je prisilio suca na prekid borbe nakon dvije minute i 14 sekundi unutar sedme runde. Dojam je kako je sudac ipak prerano prekinuo meč i 30-godišnji Campa je također bio iznenađen. Snimku same završnice možete pogledati OVDJE.

‘‘Devet godina borio sam se u kategoriji do 135 ‘lbs‘. To mi je ubijalo tijelo još dok sam tinejdžer bio.‘‘, opisao je Lopez dojmove nakon prelaska u višu kategoriju, a zatim je prozvao trenutno najboljeg borca ove kategorije.

‘‘Želim IBF/WBO prvaka Josha Taylora. To su tipovi s kakvima se želim boriti. Također hoću Regisa Prograisa i Josea Zepedu. Želim sve pojaseve. Želim postati dvostrukim neprikosnovenim prvakom.‘‘, poručio je Lopez koji je očito vratio samopouzdanje.

136 udaraca pogodio je Lopez, dok je Campa bio uspješan s 83 udarca. Treba napomenuti kako je Lopez pogađao s 42.4 posto uspješnosti, a Campa je bio puno neprecizniji i samo 18.5 posto njegovih udaraca pronašlo je metu, prema statistici izvučenoj iz CompuBoxa.

Bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće za Lopeza kojem tek slijede najbolje godine u njegovoj karijeri. Puno toga će imati ovaj jako talentirani boksač za pokazati

Linker
20. travanj 2024 07:19