K1 i Boks

Ryan Garcia spreman za idući nastup, prihvatio meč protiv bivšeg svjetskog prvaka

Ryan Garcia
 David Leah/Mexsport Via Afp
Mlada boksačka superzvijezda ne bježi od ozbiljnih ispita

Nakon što je pobjedom protiv Lukea Campbella još jednom oduševio sve koji su se već uvjerili u to koliko dobar i uzbudljiv može biti njegov boks, 22-godišnji Ryan Garcia (21-0- 18 KO) spreman je za svoj idući ispit, a on će se dogoditi u srpnju. "King" Ryan ipak se neće boriti protiv nekoga od preostalih mladih lavova lake kategorije, no imat će protiv sebe itekako poznato ime.

To je Javier Fortuna (36-2-1, 25 KO), 31-godišnji boksač iz Dominikanske Republike i bivši svjetski prvak super perolake kategorije. Radi se o vrhunskom boksaču kojeg BoxRec rangira kao sedmog boksača svijeta lake kategorije. To je jednu poziciju iza Garcije, dok Top 5 čine stvarno strašna imena. Teofimo Lopez, Gervonta Davis, Vasyl Lomachenko, Devin Haney i Richard Commey. Sve to govori u prilog tome koliko jak meč čeka mladog Garciju, ali i koliku priliku njegov protivnik ima za vlastitu promociju ako ga savlada. Fortuna se trenutno nalazi u nizu od tri pobjede.

Ovaj meč još uvijek nije službeno ugovoren, ali oba boksača su otkrili kako su pristali na borbu te da treba još samo dogovoriti osnovne uvjete.

Prema mišljenju boksačkih analitičara, ovo će biti korak naprijed za Garciju te najteži meč njegove dosadašnje karijere, uz sve poštovanje prema Luke Campbellu te njegovoj kvaliteti i rezultatima. Fortuna je agresivan boksač koji može itekako ozbiljno ugroziti svakog protivnika, a u laku kategoriju je došao pokazati da se može nositi s najboljima. Do sada je gubio tek dva puta. U spektakularnom meču protiv Jasona Sose uspio je svog protivnika poslati na pod u petoj rundi, no ovaj se vratio te na kraju u 11. završio Fortunu, koji je bio u sudačkoj prednost. Drugi poraz nanio mu je Robert Easter Jr., podijeljenom sudačkom odlukom nakon neizvjesnih 12 rundi.

Meč bi se trebao održati u Las Vegasu ili Los Angelesu tijekom srpnja te se trenutno vode pregovori po tom pitanju.

Garcia je tako odlučio testirati se još jednom prije susreta s onom pravom elitom i to nakon što je odbio meč protiv Devina Haneya. To je obrazložio time što Haneya smatra boksačem dosadnog stila. Tražio je meč protiv Gervonte Davisa, no on je odabrao odlazak u višu kategoriju. Na kraju je odabrao protivnika s kojim mu u ringu sigurno neće biti dosadno. Veselimo se.

Linker
27. lipanj 2024 23:23