K1 i Boks

Ryan Garcia kaže da mu je poraz otvorio oči: ‘Nakon poraza Davisov tim je bio više uz mene nego moj tim‘

 Ryan Garcia  

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Poraz mu je otvorio oči

Dugo očekivani dvoboj između boksača najbržih ruku na svijetu i vrhunskog nokautera ostvario je milijunsku prodaju PPV prijenosa i ispunio sva očekivanja fanova i organizatora. Gervonta Davis je iz tog meča izišao kao pobjednik zaustavivši Garciju udarcem u tijelo, ali čini se kako je i mladi Ryan Garcia također naučio puno toga iz te borbe. U više navrata je spominjao to da su ga izdali iz vlastitog tima, da je procurila informacija o njegovoj taktici, a sada tvrdi kako mu je poraz otvorio oči.

"Bog mi je otvorio oči i pokazao mi je tko u mojem timu nije radio u moju korist. Da sam pobijedio, ne bih to nikada otkrio. Nakon poraza, svi se me ostavili, i tada sam shvatio tko je tu sve bio za mene." - rekao je Garcia aludirajući na to da se dio njegovog tima nije uopće pojavio na konferenciji za novinare nakon same borbe.

"Ja sam se morao boriti, ali nitko iz mojeg tima se kasnije nije pojavio na konferenciji. Toliko je očito da me netko iz mojeg kampa izdao. Nisu se čak niti potrudili da me nađu nakon meča. Ostavili su me samog. Najgore od svega je to da se tim od Gervonte Davisa na kraju pobrinuo za mene umjesto ljudi iz mojeg tima. Sada tek shvaćam tko je tu uz mene. To su Bog, moja mama i ostatak tima." - zaključio je Garcia.

Gervonta Davis je ušao kao favorit u ovu borbu i to je i opravdao. Iako je borba završila nokautom, srećom za Ryana to je bio nokaut udarcem u tijelo koji nije ostavio nikakve ozbiljne posljedice za mladog boksača. Ono što su oboje dokazali je to da su očito mamci za publiku i da mogu prodati PPV prijenose i ulaznice. Za razliku od njihove borbe, ona Haneya i Lomačenka je ostvarila oko 10 puta manje PPV prijenosa.

Linker
11. travanj 2024 10:33