K1 i Boks

Rolly Romero osvojio upražnjeni WBA pojas, nije prošlo bez kontroverzne odluke sudaca

Rolando Romero i Ismael Barroso

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
‘Sudac je samo zaustavio borbu i nije ništa rekao‘

Rolando “Rolly” Romero znao je kakva je opasnost bila uključena u subotu navečer, čak i ako je Ismael Barroso izgledao znatno starije od svojih navedenih 40 godina. Nakon što je pretrpio nokdaun u trećoj rundi, postigao je diskutabilni nokdaun rano u devetoj rundi i dobio je kontroverznu pobjedu tehničkim nokautom u njihovom glavnom događaju "Showtime Championship Boxing" u The Cosmopolitanu u Las Vegasu.

Sudac Tony Weeks čudno je zaustavio borbu u devetoj rundi. Barroso je bio na nogama kada je Weeks iznenađujuće stao između njih i zaustavio njihovu zakazanu borbu od 12 rundi. Činilo se da je venezuelanski veteran izbjegao većinu Romerovih udaraca prije kontroverznog prekida, a čak je i Romero priznao da je Barrosu trebalo dati priliku da se nastavi boriti.

"Bit ću iskren. on je ratnik i trebalo mu je dopustiti da nastavi."

Unatoč tome, 28-godišnji Romero (15-1, 13 KO) osvojio je upražnjenu WBA titulu u superlakoj kategoriji u svojoj prvoj borbi otkako ga je Gervonta Davis nokautirao prije gotovo godinu dana. Ljevoruki Barroso (24-3-2, 22 KO) izgubio je nokautom treći put u svojoj 17-godišnjoj profesionalnoj karijeri.

Romero iz Sjevernog Las Vegasa, koji je bio favorit, gubio je na sve tri sudačke kartice pri ulasku u devetu rundu. Barroso je bio ispred s tri različita rezultata prema sucima Timu Cheathamu (76-75), Davidu Sutherlandu (77-74) i Steveu Weisfeldu (78-73).

Weeksova odluka zbunila je Barrosa jednako kao i prisutne i obožavatelje koji su gledali na televiziji.

"Sudac je samo zaustavio borbu i nije ništa rekao. Možete to jasno vidjeti. Ja sam taj koji ga udara. Ništa nije bilo jasno, ne razumijem zašto su prekinuli borbu”, zaključio je.

Linker
18. svibanj 2024 00:20