K1 i Boks

Plazibat progovorio o svojoj ozljedi i Gloryjevom Grand Prixu: ‘Ricova titula neće biti u igri‘

Rico Verhoeven (desno) i Antonio Plazibat (lijevo)

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hrvatski teškaš nastupit će na Gloryjevom turniru osmorice koji je na rasporedu u trećem mjesecu naredne godine

Ljubitelji kickboksa dobro pamte legendarne K-1 turnire. U jednoj večeri gledali bismo mnoštvo vrhunskih mečeva, a pobjednik turnira nerijetko bi morao upisati tri pobjede u istoj večeri kako bi došao do titule osvajača turnira.

Takvi turniri nažalost su nestali proteklih godina, ali Glory priprema fantastičan Grand Prix sljedeće godine. 9. ožujka (treći mjesec) trebao bi se održati Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji, a između ostalih, nastupit će naš Antonio Plazibat i Rico Verhoeven.

Ono što mnoge zanima, jest Ricova titula prvaka u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Hoće li njegov pojas biti u igri tijekom tog turnira ili Verhoevenov status prvaka ipak nije ugrožen?

Odgovor je dao Antonio Plazibat putem Instagram ‘‘storyja‘‘. Hrvatski teškaš pojasnio je kako titula prvaka neće biti dio turnira. Borac koji osvoji turnir bit će prepoznat kao prvak turnira, ali ne kao prvak Gloryjeve teške kategorije.

Naravno, za očekivati je da će osvajač turnira naknadno dobiti priliku boriti se protiv Verhoevena za titulu prvaka.

Mi se nadamo da će naš Plazibat tijekom sljedeće godine osvojiti turnir, ali i titulu prvaka. Ova godina nije bila dobra za njega. Antonio je odradio jedan nastup, još u šestom mjesecu ove godine i pretrpio je težak poraz od Tariqa Osara.

Osim poraza, Plazibat je pretrpio i težak prijelom ruke, a oporavak još uvijek traje. Plazibat je otkrio u kakvom je stanju njegova lijeva ruka.

‘‘Ruka će još malo biti na rehabilitaciji. Hvala Bogu, sve je zaraslo, nije bila potrebna operacija. Još malo i moći ću normalno sparirati i kroz par tjedana krenut ću s normalnim pripremama. Zasad je sve super, nema nikakvih problema i sve ide po planu. Spasio me doktor Zoran Tocilj.‘‘, otkrio je Plaza.

Nadamo se da komplikacija i problema neće biti te da će Plazibat biti maksimalno spreman za Grand Prix. Znamo da Plazibat protiv Osara nije niti približno pokažao što zna i može, a sigurno je više nego željan povratka u ring.

Linker
24. travanj 2024 11:09