K1 i Boks

‘‘Ovo je sramota za boks i za Meksiko! Nema hrabrosti, ima talenta, ali nedostaje mu srce!‘

Mike Tyson

 Steve Ferdman/UPI/Profimedia
Ovog vikenda Saul ‘‘Canelo‘‘ Alvarez ulazi u ring protiv Edgara Berlange, a malo je reći da je ‘‘Iron Mike‘‘ razočaran zbog toga

Mike Tyson je krajem 1980-ih eksplodirao na boksačkoj sceni, pobijedivši u svojih prvih 19 borbi unutar prvih šest rundi, a većinu njih u prve dvije. Njegova nevjerojatna snaga i nepokolebljiva namjera doveli su ga do toga da jednostavno prolazi kroz mnoge protivnike na svom putu do toga da postane najmlađi prvak u teškoj kategoriji ikada, sa samo 20 godina.

Tyson je bio poznat kao strašan i neustrašiv, a posebno osuđuje borce koji ne teže veličini – kao što je pokazao u intervjuu za Marca.com u kojem je govorio o Saulu ‘‘Canelu‘‘ Alvarezu.

Canelo je višestruki prvak u različitim kategorijama koji trenutno drži tri od četiri glavne super srednje titule, ali još uvijek nije pristao boriti se protiv Davida Benavideza – čovjeka kojeg većina prepoznaje kao njegov najveći test u toj kategoriji – unatoč tome što mu je navodno ponuđen ugovor vrijedan 60 milijuna dolara. ‘‘Iron Mike‘‘ nije bio impresioniran tom viješću.

"Ne mogu vjerovati što sam upravo čuo. Što nije u redu s Canelom? Boji li se izgubiti? Zar ne želi priuštiti fanovima borbu koju žele vidjeti? Zar ne poštuje nasljeđe velikih meksičkih prvaka koji su se suočavali s najboljima, bez obzira na novac?‘‘, rekao je Tyson.

‘‘Ovo je sramota za boks i za Meksiko. Da sam na njegovom mjestu, prihvatio bih borbu s Benavidezom i pokazao svijetu da sam najbolji. Ali čini se da nema hrabrosti to učiniti; sramota jer ima puno talenta, ali mu nedostaje srce."

Canelo ovog vikenda brani svoje super srednje titule protiv Edgara Berlange i rekao je da će nakon te borbe razmotriti razgovore o borbi s Benavidezom – za nagradu od 200 milijuna dolara.

Linker
11. rujan 2024 12:19