K1 i Boks

Overeem se osvrnuo na naguravanje s Verhoevenom: ‘On želi biti glumac, a bio je i našminkan‘

Rico Verhoeven i Alistair Overeem

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Dvojica ponajboljih nizozemskih kickboksača imali su bliski susret nakon prošlog Gloryjevog eventa

Alistair Overeem prije gotovo dva tjedna vratio se kickboksu, a nakon 12 godina izbivanja iz tog sporta, vratio se sa stilom. ‘‘Reem‘‘ je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio velikog Badra Harija, a uspjeh je još impresivniji ako dodamo da je gubio nakon prve dvije runde.

Dvaput je Overeem bacio Harija u nokdaun tijekom treće runde i to je bilo dovoljno za uzeti rundu rezultatom 10-7 i preokrenuti meč. Overeemu sada slijedi napad na pojas koji drži Rico Verhoeven, a gostujući u MMA Houru, Overeem se osvrnuo na svog sljedećeg protivnika.

‘‘Nema animoziteta između mene i njega. Zašto bi bilo? Razvalit ću ga i to je to. Prije deset godina zajedno smo trenirali u Miamiju. On je simpatičan tip, ali nije u potpunosti tip osobe kakvav meni odgovara, ne odgovara mi stopostotno, nego otprilike 60 posto. Ne leži mi njegov način razmišljanja, način na koji se prikazuje i ponaša. Pomalo je egoističan i to mi se donekle ne sviđa.‘‘, započeo je ‘‘Reem‘‘, a zatim je nastavio o Verhoevenu.

‘‘Svi u Nizozemskoj znaju da on nikada nije osvojio K-1 Grand Prix turnir, a to je bio vrh kickboksa, ali Glory ne organizira turnire. Legendarni status dolazi kroz osvajanje turnira, jer kroz turnire se vidi od čega ste zapravo satkani. Ja sam neke izgubio, neke sam osvojio, a on nikada nije nastupao u turniru.‘‘, dodao je Overeem, a tu donekle nije u pravu.

Verhoeven je početkom prošle godine nastupio na Gloryjevom turniru četvorice. Turnir je i osvojio, a porazio je Hesdyja Gergesa i Tarika Khbabeza. Naravno, mnogi taj turnir ne smatraju niti približno prestižnim kao nekadašnje K-1 Grand Prix turnire, a Glory nije uspio niti okupiti najbolje teškaše za svoj turnir četvorice. Borci poput Plazibata, Ben Saddika, i Badra Harija nisu mogli nastupiti na tom turniru, uglavnom zbog ozljeda.

image

Alistair Overeem

REMKO DE WAAL/AFP/Profimedia

Kad je u pitanju međusobni obračun Verhoevena i ‘‘Reema‘‘, mnogi su svjesni da je Overeem sljedeći u redu za napad na titulu, iako je ovog mjeseca odradio prvi kickboksački nastup nakon 12 godina i porazio je Badra Harija koji na pobjedu čeka od 2015. godine. Gloryju je to dovoljno da pruže ‘‘Reemu‘‘ napad na titulu. Kad se prisjetimo da su mu ‘‘title shot‘‘ dali još prošle godine, prije nego je odradio ikakav povratnički nastup, onda ovakav scenarij nikog ne iznenađuje. Overeem je tada ipak otkazao nastup zbog ozljede, a u razgovoru s Helwanijem otkrio je kako će on sto posto biti sljedeći Ricov protivnik za Gloryjevu titulu, a rekao je i kada možemo očekivati taj meč.

‘‘Da, to je sto posto moj sljedeći meč. Trebali bi se boriti u prvom kvartalu 2023. godine, ali nisam siguran točno kada.‘‘

Overeem je u nastavku razgovora i dalje zazivao povratak kickboksačkih turnira, a nema sumnje da bi i fanovi kickboksa rado gledali turnir koji bi uključivao najbolje Gloryjeve teškaše poput Verhoevena, Plazibata, Ben Saddika, Overeema itd.

Jedna od upečatljivijih scena s Glory Collision 4 eventa dogodila se neposredno nakon meča između Badra Harija i Alistaira Overeema. ‘‘Reem‘‘ je prozivao Verhoevena, a Rico se ubrzo pojavio u ringu i počeo se unositi Overeemu u lice. Došlo je do kraće verbalne razmjene preko službenog mikrofona, prije nego ih je Badr Hari prekinuo jer je htio objaviti svoje povlačenje iz sporta. Helwani je spomenuo kako se Ricu nije svidjela Alistairova izjava kojom mu je dao do znanja ‘‘da bi ga prebio u uličnoj borbi‘‘, a ‘‘Reem‘‘ je dao svoj osvrt.

‘‘Samo sam bio iskren, uvijek sam iskren. Svi znaju, a i on sam. On je došao u ring da mi se unese u lice. To je bila gluma naravno, jer on želi postati glumcem. On nije tip koji će prvi udariti. Ako mi se unosi u lice, a neće me udariti, o čemu pričamo uopće? I još nešto, on je bio našminkan.‘‘, rekao je Overeem, a Helwani je stao u obranu Verhoevena rekavši kako je bio na TV-u i stoga nije iznenađujuće da je došao našminkan. Overeem je ostao pomalo iznenađen Helwanijevom opaskom.

‘‘Ariel, zaista? Samo malo, ti se šminkaš?‘‘, pitao je Overeem voditelja, a Helwani je potvrdio da je često našminkan pred kamerama. Tu se ponovno Overeem uključio sa svojim objašnjenjem.

‘‘Slušaj, ovdje ću započeti s intervencijom. Muškarci nikada ne nose šminku. Pravi muškarci nikada to ne rade. Mogu staviti gel na kosu i kremu na lice, ali šminku nikada. Što je iduće, perika i suknja? Samo ću još ovo reći. Svi imaju pravo prikazivati se kako žele, ali i ja imam pravo na svoje mišljenje. Muškarci ne nose šminku. Za koga pokušavate izgledati bolje? Koga pokušavate zavarati?‘‘, zaključio je legendarni Alistair.

Njegovo kompletno gostovanje kod Helwanija možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
05. svibanj 2024 00:09