K1 i Boks

Oleksandr Usyk otvoren za treći meč protiv Joshue, a uvjet je da se održi na stadionu u Kijevu

Oleksandr Usyk

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
S obzirom na rat u Ukrajini i činjenicu da je Joshua dvaput izgubio od Usyka, teško će se to dogoditi

Oleksandr Usyk prošlog je mjeseca uspio obraniti svoje WBO, WBA, IBF i IBO pojaseve teške kategorije u drugom meču protiv Antonyja Joshue. Iako se Joshua pojavio bolji nego u njihovom prvom susretu, to mu nije bilo dovoljno da nadboksa odličnog Ukrajinca i pojaseve vrati u svoje vlasništvo.

Što se tiče sadašnjih relacija unutar tria Usyk-Joshua-Fury, bilo je tu raznih kombinacija ali je pitanje hoće li se uopće netko međusobno boriti. Govorilo se prvo o meču za ujedinjenje titula između Usyka i Furyja te je to propalo barem za sad, a onda je Fury ‘ucijenio‘ Joshuu da potpiše ugovor do ponedjeljka inače borba otpada, na što Joshua nije pristao.

Iako treći meč između Usyka i Joshue nema nikakvog smisla jer je Usyk pobijedio dvaput, Ukrajinac je izjavio kako je svakako otvoren za razgovore o tom meču, ali želi da se taj potencijalni meč održi u Kijevu.

‘‘Ukoliko Fury ne pristane mislim da ćemo pokušati tražiti novu borbu protiv Joshue. Već smo se do sad borili u Londonu i Saudijskoj Arabiji, tako da sljedeća mora biti na Olimpijskom stadionu u Kijevu‘‘, rekao je Usyk.

S obzirom na ratno stanje u Ukrajini, teško možemo u skorije vrijeme očekivati realizaciju ove Usykove ideje. Tome u prilog ide i činjenica da je Joshua već dva puta izgubio od Usyka, eventualno bi bilo moguće da Joshua uspije Furyju uzeti pojas pa izazove Usyka za ujedinjenje, ali pitanje je koliko bi to bilo moguće s obzirom na financijske interese promotora.

Linker
18. travanj 2024 17:48