K1 i Boks

Ništa od Ngannoua? Wilderov trener otkrio sljedećeg najizglednijeg protivnika, Francis neće biti sretan

Francis Ngannou

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Deontay je rekao kako su blizu dogovora, ali ako je vjerovati ljudima koji se brinu za njegovu karijeru, taj meč nije u planu

Nedavno je bivši prvak Deontay Wilder obznanio kako je blizu dogovora s Francisom Ngannouom oko dva meča – jedan bi se trebao održati u kavezu, a drugi u boksačkom ringu. No, izgleda da Ngannou nije jedini borac kojemu Wilder obećava borbu jer je njegov trener jučer iznio zanimljive informacije.

U kakvoj su točno Ngannou i Wilder fazi dogovora se ne zna, jedino što imamo su riječ jednog i drugog da će se boriti. Puno smo se puta uvjerili da njihove riječi ne znače previše dok se ne potpiše ugovor, a to još nije učinjeno. Da stvar bude zanimljivija, jučer je Wilderov trener rekao da se možda sprema borba protiv Andyja Ruiza Jr.-a.

‘‘Oko te borbe (protiv Ruiza) je trenutno puno priče, a mislim da će to biti put kojim ćemo ići. Deontay je sada u poziciji gdje može birati između nekoliko velikih borbi. Andy Ruiz je jedna od naših glavnih opcija u ovom trenutku, a volio bih to vidjeti u Vegasu‘‘, rekao je Malik Scott.

‘‘Vidjet ćemo što će od svega biti, i dalje imamo Anthonyja Joshuu na meniju. Svi veliki boksači su na meniju – Ruiz, Joshua, Usyk. Svi će oni dobiti isti tretman. Puno je velikih borbi i zabavnih vremena pred nama‘‘, dodao je.

Wilderov trener nigdje nije ni spomenuo Ngannoua, tako da su upitne Francisove nade da će se s Wilderom boriti nekad u skorije vrijeme. Deontay je rekao kako su blizu dogovora, ali ako je vjerovati ljudima koji se brinu za njegovu karijeru, taj meč nije u planu. To je i dosta logično jer borba protiv Ruiza sigurno donosi više novca od Ngannoua, a i sa sportske strane ima puno više smisla.

Linker
15. svibanj 2024 01:20