K1 i Boks

Najbolji boksač svijeta i dalje ne odustaje od povijesnog meča: ‘To bi bilo značajno za moju ostavštinu i bankovni račun‘

Terence Crawford (lijevo) vs. Errol Spence Jr. (desno)

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Donedavni apsolutni prvak svijeta u velter kategoriji spreman je napraviti velik skok u težinskim kategorijama

Terence Crawford protiv Canela Alvareza. Složit ćete se, teško može bolje i od većeg toga. Canelo Alvarez i dalje je ponajveća svjetska boksačka zvijezda i apsolutni svjetski prvak u super srednjoj kategoriji, a Terence Crawford trenutno je najbolji boksač na svijetu.

‘‘Bud‘‘ iza sebe ima status apsolutnog svjetskog prvaka u dvije različite težinske kategorije, a osim njega, to je za rukom pošlo samo Oleksandru Usyku i Naoyi Inoueu. 40 mečeva odradio je Crawford u dosadašnjoj karijeri i nitko ga nije uspio poraziti, a svi ti uspjesi čine ga vodećim boksačem današnjice.

Nažalost, nameće se jedna velika prepreka ka ugovaranju ovog meča. Canelo Alvarez boksač je super srednje kategorije (-76,2 kg), dok je Crawford posljednji meč odradio u velteru (66,6 kg). ‘‘Bud‘‘ će u sljedećem nastupu protiv Israila Madrimova debitirati u super velter kategoriji (69,8 kg), ali to je i dalje dvije kategorije ispod one u kojoj Canelo nastupa.

Meksikanac je ranije izjavio kako ne planira skidati kilažu i meč protiv Crawforda opcija je samo ako ‘‘Bud‘‘ želi doći u njegovu karijeru. Uzmemo li u obzir da je nekoć boksao u lakoj kategoriji (-61,2 kg), skok sve do super srednje bio bi uistinu značajan.

Puno su realnije šanse da se Crawford u skorašnjem periodu obračuna sa Jaronom Ennisom (32-0, 1 NC), neporaženim svjetskim prvakom velter kategorije i boksačem kojeg mnogi vide kao Crawfordovog nasljednika. No, Crawford ipak odbacuje tu ideju i želi upravo Canela.

‘‘Gledajući gdje sam trenutno, ciljam na borbu koja ima najviše smisla, a to nije ‘Boots‘ (Ennis). Canelo donosi puno više za moju ostavštinu, kao i za moj bankovni račun. Na kraju dana, kad prestanem s boksom, što mi ostaje? Želim imati ostavštinu o kojoj će se godinama pričati, ali želim imati i bankovni račun koji će potrajati neko vrijeme. Mislim da bi svačiji izbor bio Canelo. Svi bismo morali pristati, kao i Turki Alalshikh jer on je taj koji će isporučiti novac. Puno je toga uključeno u dogovor tog meča.‘‘, objasnio je ‘‘Bud‘‘ u razgovoru za MMA Hour.

Pozitivna je stvar što je Turki Alalshikh uključen u cijelu priču. Saudijac nam je dokazao kako ima moć ugovoriti mečeve koje publika najviše želi, a borba između Crawforda i Canela bila bi zbilja povijesna boksačka borba. Na potezu su Turki i Canelo.

Linker
14. rujan 2024 04:53