K1 i Boks

Meč između Haneyja i Lomachenka strašno je podbacio s PPV brojkama: ‘Ovo se ne može nazvati velikom borbom‘

LAS VEGAS, NEVADA - MAY 20: Devin Haney exchanges punches with Vasyl Lomachenko of Ukraine during their undisputed lightweight title bout at MGM Grand Garden Arena on May 20, 2023 in Las Vegas, Nevada. Sarah Stier,Image: 777845663, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Sarah Stier/Getty images/Profimedia

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Obračun za sve četiri svjetske titule u lakoj kategoriji nije privukao veliku pažnju gledatelja

Dojmovi nakon meča između Vasyla Lomachenka i Devina Haneyja podosta su se slegli, a ono što mnoge uvijek zanima nakon tako velikih boksačkih mečeva, jesu brojke koje su boksači ostvarili.

Brojka prodanih PPV-ova uvijek je dobar pokazatelj popraćenosti samog meča, kao i popularnosti boraca koji su se međusobno borili. Nažalost po Haneyja i Lomachenka, brojku koju je objavio ESPN-ov Dan Rafael govori kako su Haney i Lomachenko daleko od statusa najvećih zvijezda u svjetskom boksu.

Naime, Rafael tvrdi da je od više izvora dobio informaciju da je meč između Haneyja i Lomachenka prodao ukupno 150-ak tisuća prijenosa (PPV-ova). Cijena PPV-a iznosila je 59,99 američkih dolara, a usporedbe radi, meč između Gervonte Davisa i Ryana Garcije navodno je premašio milijun prodanih PPV-ova (1,2 milijuna neslužbeno). Cijena PPV-a za meč između Davisa i Garcije iznosila je 84,99 američkih dolara.

Jake Paul i Tommy Fury prema javno dostupnim informacijama prodali su 775 tisuća PPV-ova, a to je također osjetno veća brojka od ove koju su postigli Haney i Lomachenko. Haney je apsolutni svjetski prvak u lakoj kategoriji, ali više je nego jasno da zasad nije pridobio širu masu i morat će poraditi na svom statusu, jer inače će i promotori gubiti interes ka organiziranju njegovih mečeva.

Top Rank promotorska kuća bila je zadužena za organizaciju meča između Haneyja i Lomachenka, a Eddie Hearn kao čelni čovjek Matchrooma žestoko ih je kritizirao u intervjuu za iFL TV.

‘‘Najveća borba koju je Bob Arum (čelni čovjek Top Ranka) organizirao u posljednjih par godina jest meč između Lomachenka i Haneyja. Prodali su oko 150 tisuća PPV-ova. Top Rank nema velike mečeve. Ovo se ne može nazvati velikom borbom ako su prodali samo 150 tisuća prijenosa.‘‘, poručio je Hearn, a potom je dodao da je Top Rank na putu prema propadanju.

‘‘Top Rank je završena priča. Bob Arum mene naziva ‘smijurijom‘. To je glupost, kraj priče. Njihov ugovor s ESPN-om također je gotova priča.‘‘, dodao je Eddie.

Hearn je u ovom intervjuu zapravo odgovarao na optužbe Boba Aruma koji ga je nekoliko dana ranije nazvao ‘‘smijurijom među boksačkim svijetom u SAD-u‘‘, a Hearn očito nije ostao dužan.

Linker
20. travanj 2024 17:00