K1 i Boks

Mayweather konačno zaključio boksačku karijeru: 'Ovo je brutalan sport, ljudi umiru u ringu!'

Mayweather vs. Pacquiao
Sa sportašima poput Floyda Mayweathera se nikada ne zna, no ovaj bivši svjetski prvak i prema mnogima jedan od najvećih boksača svih vremena, je rekao - bilo je dosta, više se ne vraćam u boks! Podsjetimo kako je "Money" svoj posljednji meč u boksačkoj karijeri odradio 2017. kada je u Las Vegasu prekidom svladao MMA mega zvijezdu Conora McGregora.

Nakon toga je bilo govora u nekoliko navrata o nekoliko zanimljivih mečeva, no na koncu je jedino odboksao egzibiciju u dalekom Japanu, nokautiravši domaću zvijezdu Tenshina Nasukawu već u prvoj rundi. 42-godišnjak je na otvorenju svoje boksačke i fitness dvorane u kalifornijskom Torranceu recentno potvrdio za američke medije da je "to bilo to" od njega. Više ga nećemo gledati u profi boksu!

"Zvali su me da se vratim u ring nekoliko puta, ali moje zdravlje je moje bogatstvo. Boks je izuzetno brutalan sport. Izuzetno. U posljednjih nekoliko godina mnogo boksača je umrlo unutar ringa", odgovorio je Mayweather i dodao:

"Moraš znati kada objesiti rukavice o klin. Imao sam sjajnu karijeru."

Posljednje se špekuliralo da bi se mogao vratiti radi revanša ili protiv legendarnog Mannyja Pacquiaoa ili radi drugog dvoboja protiv Canela Alvareza. No, to nisu realni scenariji u ovom trenutku i slavni boksač odmahuje rukom. Podsjetimo kako se Mayweather prvi put umirovio 2007. godine, a zatim ponovno osam godina kasnije. Vratio se u aktivni sport radi dvoboja protiv McGregora 2017. godine, ali samo za jedan, jedini nastup.

"I dalje putujem i odrađujem egzibicije. Sjajno zarađujem na taj način. Između 10 i 30 milijuna dolara. Tako zarađujem više od većine današnjih boraca", potvrđuje Amerikanac.

Osvrnuo se i na MMA sport za koji tvrdi ga je pogurao mečem s tada UFC prvakom Conorom McGregorom 2017. godine, ali i da će u njemu stvoriti vlastiti brend.

"Mislim da sam mu dao poguranac. U konačnici ću se preseliti u MMA kako bih i tamo stvorio svoj brend. Ali za sada sam i dalje u boksu. Ako se mene pita, boks će mi uvijek biti na vrhu. Imao sam sjajnu karijeru, drago mi je kako je sve završilo", zaključio je bivši prvak koji je karijeru završio s 50-0 i koji je osvojio 12 svjetskih titula.

Linker
06. svibanj 2024 06:51