K1 i Boks

Luka Plantić javio nam se nakon nove pobjede: ‘Iduću borbu radim u Engleskoj. Evo koliko još do Canela‘

Luka Plantić (desno)

 Torsten Helmke/imago Sportfotodienst/profimedia
‘Thunder‘ je od početka borbe nametnuo svoj agresivni stil te Paraschievanu to nije mogao izdržati

Najsvjetlija točka hrvatskog muškog boksa Luka Plantić (10-0, 9 KO) i dalje nezaustavljivo gazi sve pred sobom te je u pohodu na svjetsku titulu supersrednje kategorije. U subotu navečer obranio je WBC International pojas pobjedom nad rumunjskim predstavnikom Catalinom Paraschiveanuom (22-3, 8 KO).

"Thunder" je od početka borbe nametnuo svoj agresivni stil te Rumunj to nije mogao izdržati. U trećoj rundi nakon niza razornih udaraca u glavu samo je kleknuo, sudac mu je brojao do 10 i tu je priči bio kraj. Ovo je bila jubilarna 10. pobjeda 27-godišnjeg Solinjanina u profesionalnoj karijeri kojom se dodatno penje na ljestvici najboljih supersrednjaša svijeta.

Plantić nam se javio jutro nakon meča i poručio da je zadovoljan svojom izvedbom:

"Meč je tekao planirano i sve je išlo svojim tokom, naravno da sam zadovoljan jer je sve išlo po planu, sve što smo dogovorili sam napravio", rekao je za početak, a onda otkrio koji je idući korak.

"U petak su nam rekli da ću iduću borbu raditi u Engleskoj. Ne znam točan datum, ali uskoro će i to biti poznato", kazao je "Thunder" koji se javno zahvalio svojim sponzorima, Optimi Rent i Magazinskoj kleti.

Kada smo ga upitali koliko mu još treba do svjetskog prvaka Canela, odgovorio nam je:

"Nadam se brzo! Još nekoliko mečeva i tu sam."

Linker
08. rujan 2024 19:29