K1 i Boks

Lopez i Kambosos napokon dogovoreni, Eddie Hearn preuzeo posao u svoje ruke

Teofimo Lopez i George Kambosos Jr.
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Nakon što je Matchroom od Trillera preuzeo organizaciju meča, sve je brzo dogovoreno

Gotovo cijelu 2021. godinu trajala je trakavica u vezi meča WBA, WBO i IBF prvaka lake kategorije, Teofima Lopeza, protiv propisanog izazivača Georgea Kambososa Jr. Triller, organizacija koja je putem licitacije honorara preuzela organizaciju meča, našla se u situaciji koju nije uspjela kontrolirati, a nakon još jednog propalog pokušaja organiziranja meča, od istog su odustali. Isplatili su boksačima svote koje su im ugovorom dužni isplatiti kao kompenzaciju te prepustili meč onome tko je na spomenutoj licitaciji imao ponudu ispod njihove.

To je Matchroom Boxing Eddieja Hearna, koji je od početka imao interesa odraditi ovaj meč. Najvećim dijelom zbog toga što Lopez drži sve titule ove kategorije osim jedne, one WBC-ove koja pripada Devinu Haneyu, možda i vodećem Matchroomovom eksponatu za američko tržište. Dovođenje meča za tri titule na Matchroomovu priredbu svakako bi približilo Lopeza i Haneya, što se zapravo već dogodilo nakon što se prošlog tjedna već susreli na jednoj priredbi organizacije Eddiea Hearna.

U međuvremenu je službeno dogovoren meč koji će se održati 27. studenog, a ugostit će ga Hulu theater dvorana unutar Madison Square Gardena u New Yorku. Prava prijenosa dobio je DAZN, inače glavni partner Matchroom Boxinga.

Lopez je nakon pobjede protiv Vasiliya Lomachenka, kojom je ujedinio tri pojasa, gotovo cijelu godinu ostao bez meča, prije svega zbog već navedenog problema s Trillerom i njihovom neadekvatnošću za kontrolu ovakve situacije. Kambosos je strpljivo čekao, znajući da mu je ovo ne samo prilika za veliku pobjedu, nego i honorar karijere, koji će uprihoditi čak i u ovoj opciji s Matchroomom, koji boksačima treba isplatiti ipak ponešto manje honorare. Uzevši u obzir "penal" isplaćen od strane Trillera nakon što su se oni povukli, Australac može biti zadovoljan.

Teofimo će u meč ući kao veliki favorit i već se podosta glasno razmišlja o tome što mu slijedi nakon Kambososa. Mnogi bi ga htjeli vidjeti u revanšu protiv Lomachenka, Hearn ga želi upariti s Haneyem, a njegov glavni promotor Bob Arum želi ga preseliti u poluvelter kategoriju, gdje bi napao apsolutnog prvaka Josha Taylora. O svemu tome imat će vremena razmišljati nakon meča koji prije toga mora odraditi, a koji je napokon dogovoren i vjerujemo da ovog puta neće biti otkazivanja zbog nepredviđenih okolnosti.

Linker
26. travanj 2024 12:50