K1 i Boks

Logan Paul pokrenuo je tužbu protiv Floyda Mayweathera: ‘Sramotno je da ‘Money‘ nema novca‘

Mayweather vs. Paul

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
YouTuber tvrdi kako mu slavni boksač još uvijek nije isplatio njegov dio za egzibiciju koju su odradili

Poprilično iznenađujuće za svijet borilačkih sportova, bila je prošlogodišnja vijest koja je govorila da će Floyd Mayweather dijeliti ring s Loganom Paulom. Jedan od boksačkih velikana, pristao je odraditi egzibiciju s YouTuberom koji ima jedan profesionalni meč iza sebe, no također protiv YouTubera.

Međutim, Logan Paul viši je 15 centimetara od Floyda, a na vaganju se pojavio i s 15 kila više od Mayweathera. Razlika u veličini dvojice suparnika, bila je ogromna. Ipak, poznavajući Floydov karakter i prepoznavanje prilika za zaradu, iz te perspektive meč s Loganom Paulom nije bio toliko iznenađenje. Borba je na koncu trajala osam rundi, a službenog pobjednika nije niti bilo, zato što se radilo o egzibiciji.

Borba se održala u šestom mjesecu prošle godine, a bila je poprilično nezanimljiva, uz puno klinča od strane Logana koji je na taj način iskorištavao prednost u fizičkoj veličini i snazi. Prema dostupnim informacijama, taj meč prodao je oko jedan milijun PPV-ova. Međutim, Logan Paul tvrdi kako ga Mayweather još uvijek nije isplatio za taj meč, iako je prošlo više od pola godine. Prozivao je Logan Floyda putem društvenih mreža i ostalih medija, no čini se kako Mayweathera to nije pretjerano zabrinulo.

Logan Paul zato se odlučio za konkretniji korak. Naime, u razgovoru za Mirror, njegov brat Jake otkrio je kako je Logan podnio sudsku tužbu protiv Mayweathera.

''On stvarno nije isplatio Logana. Prije tjedan ili prije dva tjedna, pokrenuta je sudska tužba. Pritišću ga (Floyda) pravno, ali i iza kulisa. Međutim, sramotno je da Floyd 'Money' Mayweather nema dovoljno novca da isplati mog brata.''

Radi li se o Floydovoj provokaciji, manjku novca ili jednostavno o nepridržavanju dogovora, teško je reći. U svakom slučaju, koliko god borba s Loganom Paulom bila jedan obični cirkus, Floyd ne ostavlja dobar dojam ovakvim potezima.

Linker
30. travanj 2024 14:32