K1 i Boks

Koliko će zaraditi Floyd Mayweather u meču protiv unuka njujorškog mafijaša?

Floyd Mayweather

 Eyepix/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Zarada u ovom egzibicijskom meču će biti ‘‘skromnija‘‘ u odnosu na ono što je ‘‘Money‘‘ znao zaraditi u prošlosti

Floyd Mayweather će se ovog vikenda vratiti u akciju, ulazi u ring protiv bivšeg protivnika Johna Gottija III i ponovno će ostvariti impresivan prihod kako bi financirao svoj raskošan životni stil.

U slučaju da ste zaboravili, Mayweatherov prvi egzibicijski boksački meč s Gottijem u lipnju 2023. godine završio masovnom tučnjavom i kaosom unutar ringa (pogledajte kaos OVDJE). To je bio posljednji put kada su ljubitelji borilačkih sportova vidjeli Mayweathera u akciji pa će se stoga ovog vikenda revanš protiv Gottija pomno pratiti. Prošle godine kada je pobijedio u njihovoj prvoj borbi, "Money" je imao 46 godina.

Ovaj boksački okršaj između jednog od najboljih boksača svih vremena i unuka ozloglašenog njujorškog mafijaša održat će se u Areni CDMX u Mexico Cityju. Bit će to prvi put u dugoj Mayweatherovoj karijeri da se natječe na meksičkom tlu. S obzirom na prošle borbe protiv Canelo Alvareza, Oscara De La Hoye, Juana Manuela Marqueza i Victora Ortiza, Mayweather nije najpopularniji čovjek u Meksiku.

Kako bi osigurali Mayweatherove usluge i vratili ga u ring, organizatori su morali skupiti pozamašnu, ali ipak ‘‘skromniju‘‘ svotu u odnosu na ono što je ‘‘Money‘‘ znao zaraditi u prošlosti. Prema nedavnom izvješću Marce, Mayweatherova zarada za revanš s Gottijem bit će značajno manja u usporedbi s nekim njegovim drugim ogromnim zaradama. Na primjer, njegova borba protiv Conora McGregora donijela mu je oko 300 milijuna dolara, a za borbu protiv Mannyja Pacquiaoa zaradio je 250 milijuna dolara. Iako još uvijek nije otkriveno koliki će točno biti njegov honorar za ovu priredbu, procjenjuje se da će dobiti mnogo "skromniji" iznos između 20 i 25 milijuna dolara. Trenutno nije poznato koliko se očekuje da će Gotti zaraditi.

Linker
29. kolovoz 2024 15:38