K1 i Boks

Johnny Fisher ne želi odmarati: Bivši protivnik Alena Babića nezaustavljivo gazi prema vrhu

Johnny Fisher

 Philip Sharkey/tgs Photo/shutter/shutterstock Editorial/profimedia
Eddie Hearn je na prošloj priredbi predvođenoj Fisherom i Babićem u londonskoj Copper Box Areni otkrio puni potencijal mladog Britanca

Johnny Fisher će se boriti protiv Ukrajinca Andrija Rudenka 28. rujna, na uvodnom dijelu priredbe za europsku borbu za juniorsku velter titulu između Daltona Smitha i Jona Fernandeza.

Smith i Fernandez će se boriti za upražnjeni EBU naslov u Sheffield Areni. Do trenutka kada to učine, popularni Fisher već će se suočiti s Rudenkom, dokazanim profesionalcem koji se prethodno borio s raznim perspektivnim teškašima.

Jared Anderson, Hughie Fury i Agit Kabayel su među onima protiv kojih se Rudenko borio. U kolovozu 2023. godine Anderson je postao tek drugi borac koji je zaustavio 40-godišnjeg Rudenka. Fisher (12-0, 11 KO) u svom je zadnjem nastupu ekspresno nokautirao našeg Alena Babića u prvoj rundi, a ovo bi mu mogao biti prvi pravi "teškaški test".

"Andrii Rudenko bit će moj najteži test dosad", izjavio je Fisher. "Dokazano je da je ratnik na elitnoj razini, on će testirati moju izdržljivost. Spreman sam."

Gledano iz kuta gledišta samog Eddieja Hearna, Fisher predstavlja "nebrušeni biser" među britanskim teškašima. Njegova osobnost omogućava veliku marketabilnost na britanskom, a posljedično i na svjetskom tržištu. "Ime" već sada ima kao i fizičke predispozicije, a pitanje je ima li on to u sebi da dođe do elitnog ranga svjetskog teškaškog boksa.

Linker
02. rujan 2024 09:00