K1 i Boks

Jake Paul protiv Mikea Tysona u kolovozu?!

Jake Paul, Mike Tyson

 Instagram/jake Paul
Jake Paul je poznat po tome što pomno bira svoje protivnike, je li ovaj put pogriješio?

Nakon što se narugao Tommyju Furyju zbog tvrdnje kako je boksao pred praznim tribinama i kako mu popularnost nije niti blizu dovoljna da bi ga uopće razmatrao kao budućeg protivnika, Paul se okrenuo borbi koja bi mu zasigurno mogla donijeti veliku zaradu, a to je ona protiv legendarnog Mikea Tysona.

Popularna YouTube zvijezda do sada je odradio 5 borbi u profesionalnom boksu gdje je i dalje neporažen, a protivnici su mu bili sve samo ne lagani, barem što se imena tiče. Naime borio se 2 puta protiv bivšeg UFC prvaka Tyrona Woodleya te bivšeg Bellatorovog prvaka Bena Askrena, a oba borca završio je teškim nokautima.

Paul se u ring namjerava vratiti u kolovozu (8. mjesec), a već je naveo listu od 6 mogućih protivnika za svoj povratak. Među njima se nalazi i Tommy Fury, ali čini se kako je sada pao u drugi plan pošto je sve izvjesnija Paulova borba protiv bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Mike Tyson i Jake Paul inače su dobri prijatelji, a moglo ih se vidjeti kako skupa partijaju u New Yorku tijekom promocije zajedničkog eventa 2020. godine. Paul vjeruje kako bi mu borba protiv legendarnog Tysona mogla donijeti počasno mjesto u boksačkoj povijesti, nešto slično kao što je njegovom bratu Loganu donijela ekshibicijska borba protiv Floyda Mayweathera.

Paul je za Mirror Fighting objasnio kako mu je borba protiv Mike Tysona imperativ, a Tyson je nakon pobjede protiv Roya Jonesa prije godinu i pol dana izjavio kako mu je potrebno samo mjesec dana da bi bio spreman za novu borbu. Kada je priupitan bi li mu predstavljalo problem udariti 55-godišnjeg Tysona, Paul je na to odgovorio negativno jer smatra kako Tyson ima puno više prednosti od njega.

"Ne, jeste li vi njega vidjeli? On i dalje udara fokusere poput luđaka, i dalje je ubojica, a forma mu je nevjerojatna. Također će imati oko 10-15 kilograma prednosti u težini. To bi bila dobra borba, on je puno iskusniji od mene."

Tyson je za svoju ekshibicijsku borbu protiv Roya Jonesa težio oko 100 kg, dok Jake Paul inače teži 90 kg, a u borbi i nekoliko kilograma manje. Godine bi u ovoj borbi definitivno odigrale veliku ulogu s obzirom da bi snaga, svježina i eksplozivnost bile na Jakeovoj strani, ali iskustvo je faktor koji obično odigra najveću ulogu, tako da vjerujemo kako Mike Tyson itekako ima šanse u ovom potencijalnom meču.

Linker
15. travanj 2024 16:11