K1 i Boks

Jake Paul napokon ugovorio meč protiv Furyja, u ring će prije kraja ove godine

Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Mlađi brat Paul ugovorio je meč koji je zapravo neki realan slijed njegove boksačke karijere

Iako je Tyron Woodley napravio sve što je mogao da bi izborio revanš protiv Jakea Paula, a time i još jednu veliku financijsku injekciju na svoj račun, bivši UFC-ov prvak očito pripada u prošlost po pitanju karijere popularnog YouTubera te ujedno sve popularnijeg boksača. Jake Paul ispred sebe ima novi meč i to onaj koji je nekako zvučao najrealnije odmah nakon meča koji je protiv Woodleya odradio u kolovozu te u kojem je upisao pobjedu sudačkom odlukom.

Paula čeka njegov prvi pravi boksački profesionalac u karijeri. Radi se o Tommyju Furyju (7-0, 4 KO), 22-godišnjem polubratu Tysona Furyja, koji je svoj rivalitet s Paulom krenuo graditi već prije svog prethodnog nastupa, održanog na istoj priredbi gdje su se borili Paul i Woodley. Fury je tada sudačkom odlukom savladao Paulovog timskog kolegu Anthonyja Taylora.

Kao što smo naveli, mlađi Fury je profesionalac, no dosadašnji protivnici su mu bili daleko od kvalitetnih boksača. Svoju popularnost više zaslužuje zahvaljujući sudjelovanju u među Britancima vrlo popularnom TV showu, Love Island. No, boks mu je obiteljska tradicija pa nikad nije bilo sporno da će se njime baviti. Uostalom, prvi profesionalni boksački meč odradio je s 19 godina. Ove godine vratio se aktivnim treninzima i nastupima pa će mu meč protiv Paula biti četvrti u 2021.

Tommy je inače vrlo blizak s Tysonom Furyjem i upravo zbog toga je "Gipsy King" nedavno najavio kako će Tommyja, u slučaju da ovaj doživi poraz od Paula, natjerati da se odrekne njihovog prezimena. Ta izjava izazvala je veliki interes u javnosti, posebno zbog toga što je Tyson zvučao poprilično ozbiljno dok je to izjavljivao. Ono što je sigurno je da će mu svakako pomoći u pripremama za meč.

Paulu će ovo biti peti meč, a očito je kako svakim novim nastupom ide prema ozbiljnijoj konkurenciji, barem prema boksačkim referencama koje mu protivnici posjeduje. Protiv Woodleya smo vidjeli nekoliko slabosti, za koje je nejasno iz kojeg razloga bivši UFC borac nije više radio na iskorištavanju istih.

Meč će se održati 18. prosinca u Tampi na Floridi, a nema sumnje kako će cijela priredba Showtime televizije obilovati s još nekoliko kvalitetnih boksačkih mečeva.

Linker
30. travanj 2024 01:48