K1 i Boks

Iz spremišta za čamce, u Pariz po olimpijsku medalju; Gabrijel Veočić odrađuje završne pripreme za OI

Pero Veočić (lijevo) i Gabrijel Veočić (desno)

 Hrvatski Boksački Savez
Trenutno najbolji hrvatski amaterski boksač odlazi u Pariz s ambicijom da se popne na najvišu stepenicu postolja

Sedam dana dijeli nas od 33. Olimpijskih igara koje će se ove godine održati u Parizu. Među ukupno 32 različita sporta na OI, posebnu pažnju našeg portala privlačit će boksački turnir.

Hrvatska je u Pariz poslala jednog predstavnika, ali itekako vrijednog. 23-godišnji Gabrijel Veočić, boksačko čudo iz Slavonskog Broda, s ponosom će predstavljati Hrvatsku u kategoriji do 80 kg. Veočić je u Pariz otputovao kao europski prvak, a do zlatne medalje došao je ove godine na EP-u u Beogradu.

Veočić je bez sumnje jedan od kandidata za olimpijsku medalju, a vizu za Pariz izborio je još prošle godine na Europskim igrama u Parizu gdje je osvojio srebro. Olimpijska medalja bila bi najveći uspjeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri, koja je zapravo i dalje na samim počecima.

23-godišnji Gabrijel tek će dosegnuti svoje najbolje boksačke godine, a nadamo se i rezultate. No, on u Pariz ne odlazi samo kako bi sudjelovao. ‘‘Kobra iz Broda‘‘ ne skriva kako u Pariz odlazi s najvećim ambicijama i nada se osvajanju zlatne medalje. Nitko mu ne može reći da za nešto takvo nije spreman, jer radi se o boksaču iz samog vrha poluteške kategorije.

Veočić ovih dana odrađuje završne pripreme uoči odlaska u Pariz, a posljednja postaja njegovih priprema, zapravo je i početna. Veočić pod budnim okom svog oca i izbornika Pere trenira u matičnom Boksačkom klubu Brod. Kako prenosi Hrvatski boksački savez, dvorana tog kluba zapravo je preuređeno bivše spremište za čamce uz obalu rijeke Save u Slavonskom Brodu. Veočiću su tijekom ove faze priprema pomagali sparing partneri iz Osijeka i Slavonskog Broda, a fokus je bio na završnom brušenju forme i čuvanju od potencijalnih ozljeda.

Da ne bude zabune, treninzi nisu bili lagani. Veočić je tijekom ovih nesnosnih vrućina odradio 20 rundi sparinga bez predaha, a sparing partneri izmjenjivali su se jedan za drugim. Bio je strašno ubitačan trening, a HBS je najavio i video reportažu iz ove spartanske garaže.

Prema svemu sudeći, Veočić se odlično pripremio za Pariz i tamo će zajedno s još 31 boksačem pokušati ući među trojicu najboljih i stati na postolje. Nadamo se i vjerujemo kako će mu to poći za rukom, a uz Božju pomoć, mogla bi zasvirati i Lijepa naša dok Gabrijel ponosno s rukom na srcu, stoji na najvišoj stepenici postolja.

Jedva čekamo olimpijski turnir!

Linker
17. rujan 2024 11:17