K1 i Boks

Helwani i Jake Paul demantiraju medije: ‘Nije istina da će Ngannou zaraditi osam milijuna dolara‘

Image: 776679824, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide.
Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic.
Contributor media restriction: {0E4AEDAC-466B-4269-B48F-8C6AAC6C7D9A}, {0E4AEDAC-466B-4269-B48F-8C6AAC6C7D9A}, {0E4AEDAC-466B-4269-B48F-8C6AAC6C7D9A}, {0E4AEDAC-466B-4269-B48F-8C6AAC6C7D9A}, {0E4AEDAC-466B-4269-B48F-8C6AAC6C7D9A}, {0E4AEDAC-466B-4269-B48F-8C6AAC6C7D9A}., Model Release: no, Credit line: Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Jučerašnja informacija o honoraru Francisa Ngannoua očito je bila netočna

Brojni strani, ali i domaći mediji jučer su iznijeli neslužbenu informaciju o honoraru koji će Ngannou zaraditi borbom protiv Tysona Furyja. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije nastupit će 28. listopada (deseti mjesec) na spektaklu u Saudijskoj Arabiji, a protivnik u boksačkom meču bit će mu WBC-ov svjetski prvak, Tyson Fury.

Jučer je društvenim mrežama kružila informacija kako će Ngannou u tom meču zaraditi oko osam milijun američkih dolara, a ponovno je Francis postao žrtvom ismijavanja borilačkih fanova i javnosti.

‘‘Zar nije toliko trebao zaraditi i u meču protiv Jona Jonesa u UFC-u?‘‘, jedno je od najčešćih pitanja koje se vrtilo kao komentar na ‘‘Predatorov‘‘ honorar.

Ranije ovaj tjedan, Marquel Martin kao Francisov menadžer u javnosti (u MMA Houru) je isticao kako će Ngannou zaraditi uvjerljivo najveći iznos u svojoj karijeri, a cifre koje su mu nudili u UFC-u navodno su neusporedive s ovom kojom će dobiti za meč protiv Furyja.

‘‘Recimo to ovako: vreća (s novcem) bit će toliko velika da će mu možda ispasti na putu do banke. Ne znam što ‘hejteri‘ sada imaju za reći, ponovno će se ispostaviti da su bili u krivu. Ovo je honorar koji će mu promijeniti život, točno ono što smo planirali i vizualizirali.‘‘, izjavio je Martin i pojasnio je kako Ngannou u cijeloj dosadašnjoj UFC karijeri nije zaradio toliko, niti bi taj iznos zaradio u sva tri meča prema novom ugovoru s UFC-om.

Nije bilo jasno tko u cijeloj ovoj priči iznosi istinu, pojedini strani mediji ili Marquel Martin. Ipak, ako je vjerovati nešto pouzdanijem izvoru u vidu Ariela Helwanija, Ngannou će zaraditi puno više od osam milijuna dolara.

Naime, prvo se Jake Paul oglasio putem Twittera i naveo je kako Ngannoua čeka osmeroznamenkasta cifra, a ne osam milijuna dolara. Dakle, ako je iznos osmeroznamenkasti, Francis će uprihoditi minimalno 10 milijuna dolara, a vjerojatno i osjetno više. Helwani se ubrzo nadovezao na Paulovu izjavu.

‘‘Ovo je već preciznije, barem prema onome što sam ja čuo. Nisam siguran kako su došli do tih 8 milijuna, ali to nije istina.‘‘, dodao je Helwani.

Dakle, zaključak je kako honorar Francisa Ngannoua u meču protiv Tysona Furyja i dalje nije javno poznat podatak, a pitanje je hoće li ikada biti. Ono što se logički može zaključiti, jest činjenica da će Ngannou sigurno zaraditi u ovom meču više nego što je zarađivao i više nego što bi u budućnosti zaradio pod okriljem UFC-a. Ne zaboravite da je tamo branio teškašku titulu za honorar koji iznosi 600 tisuća dolara.

Linker
30. svibanj 2024 03:11