K1 i Boks

Hearn tvrdi da smo sve bliže revanšu Joshue i Usyka te poručuje: ‘Uistinu vjerujem da će AJ pobijediti‘

Eddie Hearn i Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Poznati boksački promotor otkrio je nove informacije oko mjesta i datuma održavanja

Sve smo bliže trenutku kada bi konačno trebali saznati točan datum revanša između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka. Mjesecima slušamo priče promotora kako će se meč održati u sedmom ili osmom mjesecu, no nikako ne dobivamo službeni datum.

Eddie Hearn, Joshuin promotor, u razgovoru za iFL TV iznio je napokon nešto konkretnije informacije u vezi lokacije i datuma održavanja.

''Okvirno smo ugovorili 23. srpnja (sedmi mjesec) kao datum meča. Gotovo pa smo spremni na službenu objavu. Ako pitate hoće li biti odgode i pomicanja meča, moguće je da ga pomaknemo dva tjedna kasnije, čisto iz razloga kako bismo borbu mogli ispromovirati na pravilan način. Borba će se dogoditi, a ugovoreno je i mjesto održavanja na koje su obje strane pristale.'', rekao je Hearn te je dao naslutiti kako će meč biti održan u Saudijskoj Arabiji.

Karim Zidan, poznati sportski novinar s portala Bloody Elbow, ističe kako se radi o još jednom primjeru gdje Saudijska Arabija održavanjem ovakvih priredbi pokušava zataškati kršenje ljudskih prava s kojim su suočeni brojni građani te države. Zidan dodaje kako je razočaravajuće da Usyk pristaje nastupati u takvoj državi, naročito kada planira prikupljati sredstva za ratom pogođenu Ukrajinu.

No ostavimo politiku sa strane. Eddie Hearn u nastavku razgovora istaknuo je kako je Joshua doveo Roberta Garciju u svoj kamp. Radi se o umirovljenom boksaču (34-3-0) koji ima istaknutu trenersku karijeru. Brojni svjetski prvaci poput Nonita Donairea, Mikeyja Garcije, Marcosa Maidane itd. trenirali su pod njegovom palicom, a Hearn ističe kako se radi o jako bitnoj akviziciji za Joshuin trening kamp.

''Joshua je htio neke promjene, a Robert Garcia jedan je od najboljih trenera na svijetu. Ljudi pričaju kao da je Garcia tek došao u njegov kamp, ali on je tu već neko vrijeme. Ali Joshua očito smatra kako je došlo vrijeme da to obznani javnosti, jer bližimo se datumu objave meča. Mislim da će Garcia biti sjajna akvizicija za njegov kut i uistinu vjerujem da će AJ poraziti Usyka. Samopouzdanje nekog poput Roberta Garcije, donosi puno toga dobroga za Joshuu.'', dodao je Hearn.

U kakvom će se izdanju pojaviti AJ i može li napraviti nešto drastično drukčije od onog što je pokazao u prvom meču protiv Usyka, preostaje nam vidjeti. Nadamo se kako će službena objava tog meča uslijediti što prije.

Linker
09. svibanj 2024 14:45