K1 i Boks

Hearn iznenadio javnost lokacijom velikog revanša Ruiz vs. Joshua II

Službeni plakat Ruiz vs. Joshua 2
 Instagram
Niti će se veliki revanš između Andyja Ruiza Jr-a i Anthonyja Joshue održati u Velikoj Britaniji, niti će se raditi o SAD-u. Promotor Eddie Hearn je putem svog Instagrama u petak otkrio da ćemo ovaj "blockbuster" pratiti iz Diriyaha u Saudijskoj Arabiji.

Hearn je na svom Instagramu objavio službeni poster priredbe, a uz fotografiju je napisao da se radi o službenoj informaciji.

"Službeno je! Ruiz vs. Joshua 2 će se održati u Diriyahu, u Saudijskoj Arabiji 7. prosinca", napisao je Joshuin promotor.

Vjerojatno se radi o kompromisu s obzirom da je aktualni prvak inzistirao da boksaju u SAD-u, dok je Joshuina strana htjela Veliku Britaniju. Hearn je u nekoliko navrata naglašavao kako Ruiz nije taj koji odlučuje o lokaciji meča i da će se borba održati tamo gdje on sam odredi. Očito su u konačnice dvije strane našle kompromisno, ali vrlo vjerojatno i jako lukrativno rješenje.

Podsjetimo kako je Ruiz 1. lipnja u njujorškom Madison Square Gardenu šokirao svijet kada je u 7. rundi meča za WBA, IBF, WBO i IBO titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji nokautirao favoriziranog Joshuu.

Meksikanac je u dvoboj uletio samo par tjedana ranije nakon što je originalni protivnik morao odustati radi doping skandala. Ruiz je prije meča s Joshuom bio široj publici nepoznat boksač i gotovo nitko mu nije davao previše šansi protiv britanskog nokautera. Unatoč svemu je šokirao boksačku i općenito sportsku javnost.

Upravo radi toga se veliki revanš, najavljen za 7. prosinca, smatra najiščekivanijim boksačkim mečem u 2019. godini.


Linker
05. lipanj 2024 14:44