K1 i Boks

Golovkin se danas bori protiv olimpijskog pobjednika: ‘Očekujte borbu godine!‘

Gennady Golovkin i Ryota Murata

 Kyodo/Newscom/Newscom/Profimedia
40-godišnji kazahstanski boksač danas će se naći na teškom ispitu u Japanu

Danas u Saitama Super Areni, čeka nas pravi boksački spektakl. Gennady Golovkin (41-1-1) vraća se u ring prvi put nakon prosinca (12. mjesec) 2020. godine i pobjede nad Kamilom Szeremetom.

Sjajni kazahstanski borac srednje kategorije, u Japanu će braniti IBF i IBO pojaseve prvaka. Protivnik će mu biti domaća uzdanica Ryota Murata (16-2-0) koji će braniti svoj WBA (Super) pojas svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji. Dakle, čak tri pojasa u igri su danas u Saitama Areni.

''Japan je država iznenađenja, barem kad je boks u pitanju. Sjećam se što se dogodilo u meču Tysona i Bustera Douglasa. To mi je u podsvijesti cijeli trening kamp. Imam već sada puno poštovanja za Muratu, ali Tyson-Douglas mi je podsjetnik da nikad ne dajem manje od 110 posto, svakog dana trening kampa. Posljednji put u Japanu sam se borio prije 20 godina. Bile su to Istočno-azijske igre u Osaki. Sjajno sam se proveo.'', započeo je Golovkin na konferenciji za medije, a zatim se dotaknuo svog protivnika.

''Murata je dobar, čvrst borac. S razlogom je bio zlatni na Olimpijskim igrama i dvostruki je WBA-ov prvak svijeta. Prije nekoliko godina bio je u mom trening kampu. Nešto malo smo sparirali. Ozbiljan je borac. Svakog dana radio je jako naporno u tom kampu. Dobro smo se slagali. Murata je trenutno najbitniji meč za mene. Ne gledam unaprijed (prema Canelu Alvarezu, op.a.). Radujem se borbi u prepunoj dvorani. Nedostajala mi je ta energija. Bit će ovo uzbudljiv meč jer obojica imamo slične stilove boksa. Obojica udaramo jako, agresivni smo i volimo se kretati prema naprijed. Ovo će biti boksački dar za fanove. Očekujem da odradimo meč godine.'', najava je ''GGG-a'' za današnji meč u Saitami.

Ryota Murata trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Prije toga, izgubio je od Roba Branta, još 2018. godine. Odmah je Murata osvetio taj poraz tako što je nokautirao Branta u drugoj rundi. Golovkin je nakon poraza od Canela, 2018. godine, upisao tri uzastopne pobjede. Pobijedi li danas Muratu, izgledno je kako ga čeka treći meč protiv Canela, a to bi se trebalo dogoditi u devetom mjesecu ove godine. Ipak, obojicu čekaju mečevi prije toga. Golovkina spomenuti protiv Murate, a Canelo se 07.05. bori protiv Bivola.

Meč Golovkina i Murate trebao bi početi oko 14:00h, ali naravno da vrijeme ovisi o trajanju mečeva na ''undercardu''. Prijenos borbe možete pogledati putem DAZN platforme.

Linker
28. travanj 2024 10:00