K1 i Boks

Glory sprema spektakl: Badr Hari i Overeem ugovorili trilogiju, a na istom eventu borit će se i Plazibat!

Alistair Overeem i Badr Hari

 Screenshot (youtube, Glory)
Jako zanimljive vijesti dolaze iz ponajbolje kickboxing promocije na svijetu

Kickboxing fanovi s oduševljenjem su dočekali prošlogodišnju vijest koja je govorila da se Alistair Oveereem vraća svojim korijenima. Kultni borac potpisao je ugovor s Gloryjem još sredinom 2021. godine, a ubrzo je ugovorio i meč.

Odmah je Overeem trebao dobiti meč za titulu, a s Ricom Verhoevenom trebao se obračunati 23. listopada (10. mjesec) protekle godine. Nažalost, Alistair je morao otkazati svoj nastup zbog ozljede i njegov povratnički kickboxing meč još uvijek čekamo.

Proteklog tjedna pojavila se informacija kako će Overeem 4. lipnja (šesti mjesec) debitirati u ulozi kečera. Nizozemski borac trebao bi predvoditi event nove organizacije nazvane Wrestling Entertainment Series (WES).

Nisu to bile vijesti kakvima su se Reemovi fanovi nadali, ali čini se kako Overeem napokon ima ugovoren meč u Gloryju. I to kakav!

42-godišnji Alistair borit će se protiv Badra Harija na Glory Collision 4 priredbi koja će se održati 8. listopada (deseti mjesec) u nizozemskom Arnhemu. Glory je potvrdio taj meč na svojim društvenim mrežama.

Bit će to treća međusobna borba ove dvojice vrhunskih kickboksača. Hari i Overeem borili su se 2008. i 2009. godine. Reem je nokautirao Harija u prvom meču, a Hari se osvetio sljedeće godine.

Overeem kickboksački meč nije odradio od 2010. godine i osvajanja K-1 Grand Prixa, dok se Badr Hari borio proteklih godina, ali pobjedu nije upisao od 2015. godine. Hariju je 37 godina, Overeemu 42 i jasno je kako više nisu na svojim vrhuncima. Unatoč tome, ovaj meč niti jedan fan borilačkih sportova neće propustiti, a kako je izgledala njihova borba iz 2009. godine, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Zanimljivo je kako su iz Gloryja najavili kako će Antonio Plazibat i Levi Rigters također biti u akciji na toj priredbi. Međutim, nije poznato hoće li se prvorangirani (Plazibat) i četvrtorangirani (Rigters) izazivači teške kategorije međusobno boriti ili ćemo protivnike tek saznati.

Glory očito sprema vrhunski event u desetom mjesecu, a s nestrpljenjem iščekujemo više informacija o cjelokupnom programu te priredbe.

Linker
18. travanj 2024 21:10