K1 i Boks

Gdje je nestao Deontay Wilder? WBC-ov predsjednik otkriva: ‘Siguran sam da će se vratiti‘

Deontay Wilder

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Još uvijek nije sigurno što je ‘‘Bronze Bomber‘‘ naumio po pitanju nastavka svoje karijere

Više od pola godine prošlo je od posljednjeg nastupa Deontayja Wildera (42-2-1, 41 KO). Jedan od najubojitijih udarača na svijetu, drugim porazom u nizu od Tysona Furyja, dobio je potvrdu kako ipak nije najbolji teškaš an svijetu.

Ostao je Wilder u mečevima protiv Furyja bez WBC-ove titule svjetskog prvaka, a 36-godišnjak je nakon poraza u trećem meču izjavio kako će mu trebati neko vrijeme da se dogovori sam sa sobom oko planova za budućnost.

''Bronze Bomber'' povremeno nešto objavi na društvenim mrežama, ali ništa konkretno nismo uspijevali saznati o njegovim planovima za nastavak karijere. Borba Furyja i Whytea također nije ponudila nikakav Wilderov osvrt, ali WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman otkrio je određene informacije u vezi Wildera.

''Uzeo si je vremena i trenutno važe planove za budućnost. Imao je puno posla dok je bio prvak, a zatim je pretrpio dva poraza nokautom od Furyja. Teško je to bilo za njega, ali sazrio je i dobro mu ide. Trenutno uživa u životu sa svojom suprugom, ali siguran sam da će se vratiti. On je jedan od onih boraca kakve rijetko viđamo u ringu. Posjeduje tu moć da nokautira bilo koga jednim udarcem i imao je pregršt uzbudljivih mečeva. On je sjajan borac i odlična osoba.'', rekao je Sulaiman za Sky Sports.

Deontay Wilder uistinu jeste moćan udarač. Unatoč dvama porazima, Furyju je znao napraviti puno problema, naročito u prvom i trećem meču. Wilder je čak deset puta obranio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, ali dojam je kako ga nismo imali prilike gledati protiv mnogih vrhunskih teškaša.

Joseph Parker, Anthony Joshua, Oleksandr Usyk, Andy Ruiz, Dillian Whyte...samo neka su od imena iz vrha kategorije s kojima Wilder nikad nije dijelio ring. Svaki od tih potencijalnih mečeva bio bi zanimljiv za ljubitelje boksa i prava bi šteta bila ako bi se Wilder povukao dvama porazima u nizu.

Linker
01. lipanj 2024 06:38