K1 i Boks

Gabrijel Veočić plasirao se u finale! Uvjerljivom pobjedom u polufinalu došao je na korak do zlata

Gabrijel Veočić, Europske igre, polufinale

 SLOBODAN KADIC/HOO Slobodan Kadic/hoo
Veočić će se u finalu za zlato boriti u nedjelju, 17. ožujka protiv Kazahstanca Yerassila Zhakpekova

Gabrijel Veočić plasirao se u finale 61. Beogradskog pobjednika. Najuspješniji hrvatski reprezentativac, olimpijac Gabrijel Veočić (22, Brod) izborio je finale u poluteškoj kategoriji do 80 kg na tradicionalnom 61. Beogradskom pobjedniku.

Veočić je u polufinalu uvjerljivo, s jednoglasnom odlukom 5-0 (po rundama 4-1, 5-0 i 5-0) pobijedio predstavnika Rusije Dmitrija Kharmanova.

Gabrijel je dominantno kontrolirao meč od početka do kraja protiv čvrstog, neugodnog Rusa, koristio brzinu i plasirao munjevite, raznovrsne kombinacije udaraca. U borbi s puno klinčeva i bliske borbe, obojica su u drugoj rundi dobili i javne opomene, a pobjeda Veočića ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Veočić će se u finalu za zlato boriti u nedjelju, 17. ožujka protiv Kazahstanca Yerassila Zhakpekova. Prije Rusa Kharmanova, Veočić je u Beogradu jednoglasnom odlukom pobijedio Španjolca Goya.

Gabrijel Veočić, europski prvak U22 i srebrni na Europskim igrama 2023. u Krakovu gdje je osigurao i plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024., dvostruki četvrtfinalist na Svjetskim prvenstvima, u svom prvom nastupu na 61. Beogradskom pobjedniku postigao je najveći uspjeh hrvatskog muškog boksa unazad mnogo godina, jer naši boksači godinama nisu boksali u finalu (lani je Petar Krešimir Knežević osvojio broncu, kao i Gabriel Debanić ove godine).

Uz Gabrijela Veočića, u finalu će boksati i Dea Bolanča protiv domaće reprezentativke Srbije, Ruskinje Šadrine.

Linker
20. travanj 2024 13:40