K1 i Boks

Fury o meču Wildera i Ruiza: ‘Wilder je smeće od osobe i nadam se da će ga Ruiz nokautirati‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
WBC-ov prvak teške kategorije ne podnosi svog najvećeg rivala

Tyson Fury u subotu navečer odradit će svoj treći meč protiv Dereka Chisora. U oba navrata slavio je Fury, a neki slabiji poznavatelji Furyjeve karijere na prvu bi pretpostavili da je Chisora možda i najveći Furyjev rival, ali to je svakako Deontay Wilder.

‘‘Gypsy King‘‘ i ‘‘Bronze Bomber‘‘ triput su se borili u svojim dosadašnjim karijerama. Prvi meč završio je neriješenim ishodom, iako su mnogi mišljenja da je Fury trebao pobijediti. Britanac je klasu dokazao u naredna dva meča i porazio je Wildera u sljedeće dvije borbe.

Mogućnost za njihov četvrti meč također postoji. WBC je naredio ‘‘title eliminator‘‘ između Andyja Ruiza i Deontayja Wildera, a WBC-ov prvak trenutno je Tyson Fury. U slučaju da Wilder porazi Ruiza, postat će obveznim izazivačem prema WBC-u.

Trenutno nije poznato kada bi se Wilder i Ruiz trebali obračunati, ali se šuška se o proljetnom terminu. Fury je u razgovoru za BoxingScene.com otkrio koga favorizira u meču Ruiza i Wildera.

‘‘Htio bih vidjeti Ruizovu pobjedu nokautom. Muka mi je gledati Deontayja Wildera. Treba mi neki drugi protivnik za kojeg bi se spremao i protiv kojeg bi se borio. Već smo se triput borili. Smatram da je tip (Wilder) smeće od osobe. Ne volim ga i on je tip koji konstantno traži izlike. Izgubio je od boljeg boksača, ali on to ne može prihvatiti i stoga mora smisliti milijun razloga zašto je izgubio. On nije dobar primjer sportaša po mom mišljenju i nadam se da će ga Ruiz brutalno nokautirati.‘‘, izjavio je ‘‘Gypsy King‘‘, ali je priznao kako veće šanse za pobjedu ipak daje Wilderu.

‘‘Vjerojatno će ga Wilder pogoditi pojedinačnim udarcem i ostavit ga bez svijesti. Ali nadam se da će ga Andy razvaliti.‘‘, dodao je Fury.

U nastavku razgovora za BoxingScene, Fury je izjavio kako bi rado gledao Wildera u mečevima protiv Usyka i Joshue, jer želi vidjeti kako bi se oni nosili s udaračkom moći ‘‘Bronze Bombera‘‘.

Wilder se nakon trećeg meča s Furyjem nakratko povukao iz boksa i razmišljao je o mirovini. U ring se ipak vratio 15. listopada (10. mjesec) ove godine i nokautom u prvoj rundi porazio je Roberta Heleniusa. Na taj način Wilder je dokazao da itekako pripada vrhu teške kategorije i uistinu bi ga bilo zanimljivo gledati protiv bilo kojeg vrhunskog teškaša.

Linker
18. travanj 2024 19:57