K1 i Boks

Floyd Mayweather otkrio tko je za njega glavna faca u boksu: ‘Postoje individualci koji su hejteri‘

Floyd Mayweather

 RYAN LIM Afp
Dao je razlog zašto misli da je baš on svojevrsno zaštitno lice boksa

Generacijski velikan Floyd Mayweather imenovao je čovjeka za kojeg misli da je sada zaštitno lice boksa diljem svijeta. Tijekom svoje duge karijere, Mayweather je "prešao igricu" i zaradio više novca nego ikad prije ili poslije, nakon što se pobrinuo za svoju promociju.

Nadimak mu je u početku bio "Pretty Boy", a promijenio se u "Money" kad su se počeli vrtjeti veliki novci. Borio se s mnogim najvećim imenima svoje ere i nikada nije izgubio u 50 profesionalnih borbi.

Držao je naslove svjetskog prvaka u nekoliko težinskih kategorija i sudjelovao je u borbi stoljeća s Mannyjem Pacquiaom 2015. Dugo se pričalo o revanšu, iako se to još nije ostvarilo.

U podcastu "The Pivot" pričao je o tome tko je zaštitno lice sporta ovih dana, a "skromno" je odabrao upravo samog sebe.

"Nikad ne nokautiram nijednog borca, ovo nije mržnja, ali i dalje pričaju o meni. Stvarno, ja sam još uvijek zaštitno lice boksa, Postoje individualci koji su hejteri, ali to nije bitno, ovo su činjenice", započeo je, a potom naveo razlog zbog kojeg misli da je i dalje broj jedan.

"Cijenim tipove kao što su Sugar Ray Robinson, Muhammad Ali, Sugar Ray Leonard. Oni su mi utrli put. Ali samo je jedan ‘Money Mayweather‘. Pobijedio sam više svjetskih prvaka od bilo kojeg borca ​​u povijesti", kazao je.

Pošteno je reći da je Mayweather bio jedinstven i iz tog razloga, on ostaje jedan od ljudi o kojima se najviše pričalo u sportu, no pitanje je bi li ga danas tako masovno birali da bude zaštitno lice. Naravno, ključne su dvije riječi: osobne preference...

Linker
22. travanj 2024 08:53