K1 i Boks

Evander Holyfield podijelio je svoju analizu i razmišljanja o borbi za apsolutno prijestolje

Evander Holyfield

 Baering/imago sportfotodienst/Profimedia
Određeni segment večerašnje borbe je usporedio sa svojom borbom za apsolutnog prvaka protiv Lennoxa Lewisa

Bivši prvak u cruiser i teškoj kategoriji, Evander Holyfield, mogao bi uskoro imati društvo kao drugi borac koji je istinski osvojio obje divizije, budući da se Oleksandr Usyk sprema ući u povijest protiv Tysona Furyja ovog vikenda. Uoči onoga što će zasigurno biti taktička bitka, Holyfield je ponudio svoja razmišljanja o pristupu koji bi svaki borac trebao usvojiti.

‘The Real Deal’ je sudjelovao u posljednjoj borbi za apsolutni teškaški naslov kada se suočio s Lennoxom Lewisom u revanšu 1999. godine. Izgubio je jednoglasnom odlukom nakon sporne neodlučene borbe u njihovom prvom susretu osam mjeseci ranije za koju su mnogi fanovi smatrali da je Lewis zaslužio pobijediti.

Četvrt stoljeća kasnije, apsolutno prijestolje ponovno je na kocki, s Furyjem i Usykom koji će biti okrunjeni kao prvi ikad prvaci s četiri pojasa u kategoriji.

U intervjuu za TNT Sports, Holyfield je objasnio taktičke planove koje bi svaki od prvaka trebao usvojiti u onome što će zasigurno biti najveći test u njihovim karijerama.

"Oba borca su sjajni borci, ali obojica imaju različite stilove. Mislim da, ako borba postane manje agresivna, to ide u korist Tysonu Furyju. Ako borba postane vrlo aktivna, vrlo bliska, mislim da će to pogodovati Usyku.‘‘

"Usyk je tip koji, kad se radi o borbi, on je pravi borac. Tyson Fury je borac koji puno razmišlja, ako stvari postanu spore, velika je šansa da će on pobijediti.‘‘

"Veličina ima veze sa stilom borbe koji vodiš, Fury je visok tip, tako da ako ga može držati na udaljenosti, ima duže ruke i naravno da će pobijediti. Ako se približe, tada mislim da će sve doći do toga tko ima brže ruke, tada će mali tip s bržim rukama koji dobro podnosi udarce i uvijek je aktivan, imati prednost."

"Bio sam baš kao Usyk, bio sam jedan od onih tipova boraca, ali ako ne vodim pravu borbu, neću ih sve pobijediti. To je prilično isto kao kad sam se borio s Lennoxom Lewisom, on je dug, visok borac, nije dobro ako se držim podalje od njega. Ako ga držim blizu, tada ga mogu pobijediti."

Linker
18. svibanj 2024 15:02