K1 i Boks

‘El Diamante‘ se predao policiji, tereti ga se za stravičan zločin!

Felix Verdejo
 EL NUEVO DIAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Pojavilo se beživotno tijelo trudnice, a dokazi i svjedok ukazuju na nekoć perspektivnog boksača

Felix Verdejo suočen je s teškim optužbama za otmicu i ubojstvo trudnice Keishle Marlen Rodriguez Ortiz.

Portorikanski boksač i nekadašnji olimpijac predao se protekle nedjelje u San Juanu i to nedugo nakon što je pronađeno mrtvo tijelo 27-godišnje žene za koju se vjeruje da je bila njegova ljubavnica i koja je, kako navode strani mediji, nosila njegovo dijete.

Video dokazi ukazuju na to da je tijelo mlade Keishle bačeno u lagunu i to nakon što je bila pretučena i drogirana. Sve to odvilo se nakon njenog navodnog sastanka s Verdejom i barem još jednim sudionikom, javlja BoxingScene koji se poziva na informacije s naloga za uhićenje.

Na dokaze koji ukazuju na Verdeja, odnosno na njegovu uključenost u ovaj teški zločin, istražitelje je naveo neimenovani svjedok koji je navodno, iz prve ruke, upoznat s otmicom kao i ubojstvom spomenute Rodriguez.

Prema prijavi, Vardejo je 27. travnja kontaktirao Rodriguez, a kada je postao svjestan da već mjesec dana nosi njegovo dijete, navodno je nagovarao žrtvu na pobačaj. Istraga sugerira i da je Verdejo tada stupio u kontakt sa svjedokom te "zatražio pomoć u prekidu trudnoće."

Telefonski zapisi sugeriraju da je portorikanski boksač kontaktirao Rodriguez u četvrtak te zatražio sastanak u blizini njenog prebivališta. Verdejo i svjedok tada su se odvezli u Felixovom automobilu (Dodge Durango SUV) koji odgovora opisu vozila kojeg je kamera uhvatila u blizini lagune u kojoj je pronađeno mrtvo tijedlo.

Prema navodima svjedoka, boksač je žrtvu udario u lice te u nju injekcijom ubrizgao ranije nabavljene supstance. Verdejo i svjedok potom su žrtvi vezali ruke i noge, a svjedok je potom uzeo ključeve i ukrcao se u Keishlin automobil (Kia Forte).

Verdejo je navodno potom drogiranu i bez svijesti Rodriguez prevezao u svom vozilu do Teodoro Moscoso mosta od kuda je bačena u vodu. Prema prijavi, Verdejo je potom i ispalio hitac u Rodriguez.

Tijelo mrtve Rodriguez pronađeno je u subotu. Njeno lice bilo je toliko unakaženo da je nije bilo moguće identificirati bez zubnog kartona.

Ovaj slučaj i službeno je preuzeo FBI iz kojeg su odmah prikupili telefonske zapise koji ukazuju na komunikaciju Verdeja i žrtve na 28. i 29. travnja.

Verdejo se predao u nedjelju navečer, a on i njegovi odvjetnici zasad su odbili komentirati teške optužbe.

27-godišnji boksač nadimka 'El Diamante' tijekom profesionalne je karijere upisao 27 pobjeda i dva poraza. Nastupao je u lakoj kategoriji, a posljednji put u ringu je viđen 12. prosinca 2020. godine kada je tehničkim nokautom poražen od Japanca Masayoshija Nakatanija.

2012. godine, iste one u kojoj će postati profesionalac, predstavljao je Portoriko na Olimpijskim igrama.

Linker
29. lipanj 2024 15:53