K1 i Boks

Eddie Hearn želi da Anthony Joshua odradi revanš sa starim rivalom, pregovori su već u tijeku?

Anthony Joshua

 DAILY MAIL/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Daily Mail/dmg Media/profimedia
Treba podsjetiti da bi se Joshua trebao boriti s Wilderom u 12. mjesecu

Eddie Hearn želi uvjeriti Anthonyja Joshuu da se bori 12. kolovoza (osmi mjesec). Šef Matchrooma želi posredovati u dogovoru da se britanska zvijezda teške kategorije suoči sa starim rivalom Dillianom Whyteom u O2 Areni u Londonu.

Ipak, Joshua je oprezan jer bi se trebao boriti s Deontayom Wilderom u prosincu (12. mjesec) te ne želi riskirati nikakve ozljede pa treba vidjeti kako će se sve ovo odviti. U međuvremenu smo saznali da su pregovori u tijeku, barem prema pisanju pouzdanog novinara Michaela Bensona.

Saudijski boksački dužnosnici - Skills Challenge - tek trebaju iznijeti konkretnu ponudu, ali razgovori su u tijeku i spominju se potencijalni honorari. Za to vrijeme Hearn - i trener Derrick James - nestrpljivi su da ‘AJ‘ ima još jednu borbu prije nego što se suprotstavi bivšem WBC prvaku Wilderu na Bliskom istoku.

Joshua se planirao boriti tri puta u 2023. godine nakon pobjede na bodove protiv Jermainea Franklina još 1. travnja (četvrti mjesec), ali je onda iznenada otkrio da neće ponovno boksati do prosinca. Pretpostavlja se da je to bilo na zahtjev saudijskih dužnosnika, koji žele da on ostane bez ozljeda i poraza prije nego što se suoči s Wilderom kasnije tijekom godine.

Bilo je govora i mogućem srazu s Tysonom Furyjem, no Joshuin tim je to odbio. Ipak, upozoreni su ako Joshua izgubi od Wildera, u budućnosti biti malo interesa za borbu protiv "Gypsy Kinga", što može biti podosta riskantno za Joshuu te nas sada još više zanima kako će se odviti ova cijela priča, a pogotovo ta borba s Wilderom.

Linker
25. travanj 2024 03:25