K1 i Boks

Eddie Hearn stao na stranu Jakea Paula: ‘On predstavlja katastrofu za UFC, ali dobar je za boks‘

Eddie Hearn i Jake Paul

 Matchroom/INPHO/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati svjetski boksački promotor slaže se s YouTuberom da su MMA borci potplaćeni

Poprilično su podijeljena mišljenja oko Jakea Paula u svijetu borilačkih svijeta. Dok je YouTuber nakon svoje pojave na ovoj sceni, bio pretežno omražena figura, sve je više onih koji ga podržavaju te hvale ono što radi. Naime, 25-godišnjak se sve glasnije zalaže za prava UFC boraca i proziva Danu Whitea zbog načina na koju posluju.

Neki će reći kako Paula nije briga za UFC borce, nego se jednostavno na taj način želi prikazati pozitivnom figurom u borilačkom sportu. Također, mnogi misle da Jake Paul na taj način jednostavno provocira Danu Whitea i UFC.

Tri pobjede nad MMA borcima upisao je Jake Paul protekle godine, ali radilo se o boksačkim mečevima. Ben Askren i dvaput Tyron Woodley, pokazali su se nedoraslim protivnicima za momka koji se boksom bavi tek nekoliko godina. Jorge Masvidal, Conor McGregor, Nate Diaz, neka su od imena s kojima se Paul također želi obračunati. Dok se Paulovi ''hejteri'' nadaju kako će netko od njih pristati na taj meč i time će ušutkati Paula, poznati boksački promotor Eddie Hearn smatra kako YouTuber ne zaslužuje silne kritike koje su mu upućene proteklih godina.

''Promovirao sam njegov prvi meč (protiv AnEson Giba). Ja sam započeo ovaj nered. Upario sam ga s YouTuberom. Ali sviđa mi se Jake Paul. Mislim da mu borci ponekad zamjeraju i protiv njega su, zbog svega što su žrtvovali (gradeći karijere). Oni govore '15 godina ubijamo se u dvorani!'. Istina, ali niste dovoljno dobri i niste izgradili status koji je on izgradio. Zašto bi to bilo nedopušteno? On također naporno radi u dvorani. Zaljubio se u sport i mislim da je dobar za boks. Smatram da donosi raznoliku publiku.'', objasnio je Hearn svoje mišljenje o Paulovom utjecaju na boks.

Ipak, Hearn vjeruje kako bi Paul s druge strane, mogao biti velik problem za UFC. Naime, Jake poprilično redovno proziva Danu Whitea, a nedavno je izbacio i ''rap'' kojim proziva i omalovažava UFC-ova predsjednika. Izuzev toga, Jake je nedavno otkrio kako je investirao novac u Endeavorove dionice, odnosno u UFC-ovu partnersku kompaniju. Paul planira pojačati svoj utjecaj u toj kompaniji, a time bi dobio podlogu da utječe na razne odluke vezane za poslovanje UFC-a. Sve to, navodi Hearna na razmišljanje kako će UFC imati opakog neprijatelja.

''Pritisak na organizaciju (UFC) bit će sve veći, kako vrijeme odmiče, posebice od strane nekog zvučnog poput Jakea Paula. On predstavlja katastrofu za te tipove. Mislim da je Jake opsjednut time sada te da se na taj način zabavlja. On je na misiji. Mislim li i ja da su UFC-ovi borci potplaćeni? Da, naravno.'', dodao je Eddie gostujući u MMA Houru.

Inače, Jake i Eddie zajedno će raditi na promoviranju i organizaciji meča između Katie Taylor i Amande Serrano. Radi se o najvećoj borbi u povijesti ženskog boksa, a meč ćemo gledati 30. travnja (četvrti mjesec). Njujorški Madison Square Garden bit će mjesto održavanja, a prvi put u povijesti, žene će predvoditi borilačku priredbu u toj kultnoj dvorani.

Linker
15. svibanj 2024 17:45