K1 i Boks

Eddie Hearn objasnio zašto je meč Paula i Furyja uzbudljiv: ‘Ako Jake izgubi, gotova mu je karijera‘

Eddie Hearn i Jake Paul

 Emily Harney/INPHO/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati boksački promotor vjeruje da oba boksača imaju jako puno toga za izgubiti

Iako konstantno iskaču nekakvi problemi s organizacijom meča između Tommyja Furyja i Jakea Paula, taj meč i dalje je službeno ugovoren te bi se trebao održati 6. kolovoza (osmi mjesec).

Tommy Fury naišao je na određene probleme s ulaskom u SAD zato što je obitelj Fury povezana s irskim kriminalcem Danielom Kinahanom. Tommy tvrdi kako ništa loše nije napravio te da ne razumije zašto je njemu izrečena takva zabrana. Situacija će vjerojatno biti rješena u suradnji s ambasadom i dvojica ''celebrity'' boksača mogu nastaviti s pripremama.

Bit će to velik meč za obojicu. Tommy Fury iza sebe osam pobjeda u jednako toliko nastupa, a Jake Paul također je stopostotan, ali nakon pet odrađenih nastupa. Obojica su se proslavili na druge načine. Jake Paul slavu je stekao kao YouTuber, dok je Fury postao popularan sudjelujući u Love Islandu. Sada se pokušavaju probiti na boksačkoj sceni, a dojam je kako će jednog od njih skupo koštati poraz u ovom meču.

Eddie Hearn kao jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu s velikim zanimanjem popratit će ovaj meč. Dalo bi se zaključiti kako Hearn zapravo gušta u činjenici da će jedan ''hype'' biti ugašen.

''Na papiru, Tommy Fury trebao bi ga lako pobijediti. Ali onda pogledate mečeve Tommyja Furyja i pomislite: 'Pa ni on zapravo nije dobar'. Dobra stvar je što se radi o 50-50 borbi. Dokle god je meč ujednačen i kompetitivan, dobar je za gledati. Nisam siguran tko će pobijediti. Ako Tommy Fury izgubii, to će biti najsramotnija moguća stvar koja mu se može dogoditi. Ako Jake izgubi, njegova karijera je gotova. To čini ovaj meč uzbudljivim.'', rekao je Hearn gostujući u MMA Houru.

Tyson Fury uvjeren je u pobjedu svog polubrata i pristao je na okladu s Jakeom Paulom. Pobjednik oklade trebao bi postati bogatiji za milijun američkih dolara, a Eddie Hearn smatra da će ''Gypsy King'' vjerojatno ostati bez novca.

''Mislim da će Paul vjerojatno pobijediti Tommyja Furyja. Oni su na podjednakoj razini, ali problem je u tome što kad slušate Jakea, on vas jednostavno privuče svojim samopouzdanjem. Trenutno sam i ja pod tim utjecajem njegovog samopouzdanja.'', otkrio je Eddie koji je s Paulom surađivao na organizaciji meča između Katie Taylor i Amande Serrano.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti koji ''hype'' će biti ugašen početkom osmog mjeseca i to ovaj meč uistinu čini zanimljivim.

Linker
29. travanj 2024 03:07