K1 i Boks

Eddie Hearn o Wilderu: ‘On više nije isti boksač kao nekad. Samopouzdanje više ne postoji kod njega‘

Deontay Wilder

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Wilder definitivno nije isti borac kao nekad, a što je posrijedi, vjerojatno nikada nećemo saznati

Deontay Wilder doživio je uistinu težak nokaut od Zhileija Zhanga protekle subote u Saudijskoj Arabiji. Prvo je do tog nokauta izgledao užasno, da bi se dojam zapečatio desnim krošeom kineskog teškaša koji je Wildera ostavio bez svijesti. Svima je bilo jasno da to više nije taj boksač, a nadamo se da je sad i njemu.

Takvo mišljenje dijeli i poznati promotor, Eddie Hearn. Wilder je predstavljao Matchroom na subotnjoj ‘‘5 vs. 5‘‘ priredbi, tako da je Hearn iz prvog reda pratio cijelu situaciju. On također misli da Wilder više nema što tražiti u ringu:

‘‘Wilder jednostavno više nije isti borac, da budem u potpunosti iskren. Jednostavno vjerujem da njegovo samopouzdanje više nije tu, a ne mogu da se ne zapitam zašto je to tako. Je li samo do vremena, ili postoji nešto drugo? Jednostavno ne može pustiti ruke, a upravo to ga je činilo jednim od najstrašnijih boraca na svijetu. On trenutno više nije borac kakav je bio. Ljudi se mogu vratiti, ali on je jako duboko pao‘‘, rekao je Hearn za Fight Hub TV, pa nastavio:

‘‘Bio je svjetski prvak, ima puno obrana. Ponovno je zapalio tešku kategoriju. Nije imao puno pobjeda na elitnoj razini, ali imao je dobre pobjede i bio je uzbudljiv. Imao je dobre borbe protiv Tysona Furyja, bit će zapamćen.‘‘

Wilder definitivno nije isti borac kao nekad, a što je posrijedi, vjerojatno nikada nećemo saznati. Vjerojatno je kombinacija zasićenja, poznih godina i štete koju je primio, no kao što kaže i Hearn, sigurno će ostati zapamćen među fanovima.

Linker
21. lipanj 2024 01:20