K1 i Boks

Eddie Alvarez polako odustaje od meča protiv Natea Diaza: ‘Ne znam zašto se ne želi boriti‘

Eddie Alvarez

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
39-godišnji Alvarez nikad u karijeri nije dobio priliku obračunati se s Nateom Diazom

Odličan meč odradio je veteran Eddie Alvarez proteklog vikenda na BKFC 41 eventu. Bivši UFC-ov i Bellatorov prvak lake kategorije debitirao je u boksu bez rukavica, a podijeljenom sudačkom odlukom porazio je Chada Mendesa.

Bio je to jedan spektakularan meč na pet rundi, a obojica su prezentirali ono na što smo od njih i navikli. Svaki fan MMA-a zna koliko su ratoborni i srčani Chad Mendes i Eddie Alvarez, a proteklog vikenda dobili smo samo još jednu potvrdu. Mendes se nakon poraza od Alvareza povukao u mirovinu i više se ne planira boriti, neovisno o kojim se pravilima ili sportu radilo.

39-godišnji Eddie Alvarez također je blizu povlačenja iz profesionalnog sporta, ali jedan meč silno želi odraditi prije nego se povuče. Nate Diaz protivnik je s kojim se Alvarez želi okušati prije nego okonča svoju karijeru, a gostujući u MMA Houru, Alvarez je izjavio kako ima dojam da Nate izbjegava taj meč.

‘‘On se ne želi boriti protiv mene. Uvjeren sam u to i ne znam zašto (se ne želi boriti). Nemam pojma. On se ne želi boriti protiv mene, ali mislim da bi meč između mene i Diaza bio prekrasan.‘‘, izjavio je Eddie.

Podsjećamo, Nate Diaz napustio je UFC prošle godine i trenutno je u potrazi za novim angažmanom, barem kad su nekakve borilačke organizacije u pitanju. U osmom mjesecu čeka ga boksački meč protiv Jakea Paula, ali nije Diaz ugovorom vezan za neku konkretnu organizaciju. Moguće je da završi u BKFC-ovom ringu, a Eddie Alvarez djeluje kao idealan protivnik.

Njihov međusobni obračun nismo uspjeli pogledati dok su obojica nastupali u UFC-u, a nije preostalo još puno vremena da ih netko napokon upari. Obojica su na zalasku svojih karijera i mogla bi to biti jedna od onih borbi za kojom ćemo žaliti jer se nije dogodila.

Inače, još početkom četvrtog mjeseca, Alvarez je na konferenciji za medije istaknuo svoj interes ka obračunu s Nateom Diazom. Alvarez je pojasnio da je više puta u MMA karijeri tražio meč protiv Diaza, ali nikad se stvari nisu poklopile. Najbliže obračunu zapravo su bili 2015. godine, uoči meča između Alvareza i Diazovog timskog kolege, Gilberta Melendeza.

‘‘Skoro sam se potukao s Nateom u Meksiku kad sam se borio protiv Gilberta Melendeza. Nikad nismo dobili priliku razriješiti tu situaciju. Pobijedio sam njegovog kolegu i mislio sam da će mi pobjeda nad Melendezom garantirati borbu protiv njega (Diaza), ali svejedno se nikad nismo borili. Mislim da je ovo prava prilika da to odradimo. On je slobodan na tržištu boraca, ja sam ovdje i rado bih se borio s nekim poput njega, odmah nakon ovog meča.‘‘, rekao je Alvarez početkom travnja (četvrti mjesec).

Hoće li BKFC-ov predsjednik Dave Feldman uspjeti ugovoriti ovaj meč, vrijeme će pokazati. Interes fanova definitivno je prisutan, ali nikad se nije lako dogovoriti s Nateom Diazom.

Linker
20. svibanj 2024 22:58