K1 i Boks

‘Dubois će odustati protiv Joshue. Sve nas je iznenadio protiv Hrgovića, no Joshua je na višoj razini od toga‘

 Daniel Dubois 

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Joshua i Dubois su sigurno svjesni uloga koji ovaj njihov međusobni meč donosi te će se sigurno jako dobro pripremiti

Ove jeseni nas na Webmleyu očekuje veliki teškaški meč, i to za IBF-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Daniel Dubois posto je prvakom nakon pobjede nad našim Filipom Hrgovićem, a kako je Usyk napustio spomenutu titulu, njegov privremeni status zamijenjen je onim punopravnim.

Joshua je nedvojbeno najveća prilika karijere za Daniela Duboisa, no Duboisov nekadašnji sparing partner, Martin Bakole, ipak u tom meču vidi Joshuu kao pobjednika. Bakole tvrdi da je nokautirao Duboisa na sparingu, a vjeruje kako će u nadolazećem meču protiv Joshue, Dubois odustati:

‘‘Joshua je jednostavno previše dobar za Duboisa i previše je iskusan. Ima puno bolju tehniku i veliko srce. Daniel nema veliko srce i čim Joshua počne pogađati one svoje prekrasne udarce, on će odustati. Jednostavno nema tako veliko srce. Joshua će ga dobiti na iskustvo, no svašta se može dogoditi‘‘, rekao je Bakole u intervjuu za talkSPORT.

‘‘Tako da, što se tiče iskustva, boksačkog stila, glave i ostaloga, mislim da je na višoj razini od Duboisa. Daniel Dubois također može nanijeti predivne udarce, može nas sve iznenaditi kao protiv Hrgovića, ali ne vjerujem da će Joshua odustati. On će dati sve od sebe‘‘, pojasnio je Bakole.

U devetom mjesecu ovaj meč je na rasporedu, tako da ćemo sigurno imati prilike čuti jako puno analiza do tog datuma. Joshua i Dubois su sigurno svjesni uloga koji ovaj njihov međusobni meč donosi te će se sigurno jako dobro pripremiti, no reći da je Joshua objektivno favorit je sigurno ispravno. Naravno, Duboisa se ne smije otpisati jer smo vidjeli za što je sposoban u meču protiv Hrgovića.

Linker
05. rujan 2024 13:34