K1 i Boks

Dmitry Bivol: ‘Beterbiev bi mi bio teži protivnik nego Canelo, zanimaju me i drugi pojasevi‘

Dmitry Bivol 

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Canelova popularnost mu je predstavljala dodatan problem

WBA prvak poluteške kategorije Dmitry Bivol neki dan je rekao kako ga u svakom slučaju više zanima unifikacijski meč protiv Artura Beterbieva nego nova borba protiv Canela Alvareza. Podsjećamo, Bivol je u petom mjesecu potpuno nadboksao Canela te odnio pobjedu nakon dvanaest rundi te je uspio obraniti svoju titulu za koju ga je Meksikanac i izazvao.

Što se trenutnog Bivolovog statusa tiče, u jedanaestom mjesecu ima obaveznu obranu titule protiv Gilberta Ramireza u Abu Dhabiju, dok će Canelo za nekih 10ak dana braniti titulu u super srednjoj kategoriji protiv Golovkina.

Kao što smo i spomenuli, Bivola više zanima Beterbiev koji trenutno drži WBO, IBF i WBC titule:

‘‘Da budem iskren, želim se boriti za druge pojaseve. Ali ako se Canelo ponovno želi boriti protiv mene, možemo pregovarati bez problema, pogotovo ako sve prođe kako treba u mojoj sljedećoj borbi. Trenutno sam fokusiran na Ramireza koji je vrlo dobar protivnik za mene kojeg moram pobijediti da bih radio bilo kakve druge planove‘‘, rekao je Bivol.

‘‘To bi za mene bilo teže, ali ne previše. Možda bolje rečeno na drugačiji način bi bilo teže. Borba protiv Canela je bila teška jer nitko osim mog tima nije vjerovao u mene. Beterbiev nije popularan kao Canelo pa bi s te strane možda bilo lakše. Ali što se tiče boksačke vještine i veličine, mislim da bi bilo male teže‘‘, zaključio je Bivol.

Linker
01. svibanj 2024 13:18