K1 i Boks

Deontay Wilder: ‘Dajte mi Ruiza, Joshua je odbio 50 milijuna dolara za borbu sa mnom‘

Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder 

 TIMOTHY A. CLARY/AFP/Profimedia
IBF je neki dan naredio da se bore Hrgović i Ruiz, no velika je vjerojatnost da će Ruiz ići tamo gdje mu je veći novac, odnosno na borbu protiv Wildera

Neki dan su se pojavile vijesti kako je IBF naredio borbu između Filipa Hrgovića i Andyja Ruiza, no odmah je bilo jasno da do tog meča neće tako lako doći. Problem za Hrgovića je taj što je WBC već ranije naredio ‘‘title eliminator‘‘ borbu između Wildera i Ruiza, a realnost je takva da su u meču protiv Wildera puno bolji novci.

Također, velika je vjerojatnost da će Ruiz prije uzeti Wildera nego Hrgovića jer će mu sigurno nuditi puno više novca, tako da ćemo vidjeti što je sljedeće za hrvatskog boksača. Deontay Wilder je rekao kako želi borbu protiv Ruiza, a istaknuo je i kako se Joshua ne želi boriti:

‘‘Najveća stvar za mene trenutno je Andy Ruiz, treba mi samo lokacija. Sastao sam se sa dosta različitih ljudi. To je ono što dolazi, želim borbu protiv Ruiza i nadam se da se i on želi boriti sa mnom. Joshua se ne želi boriti sa mnom, to je valjda sad svima jasno. Ne znam samo zašto me ljudi i dalje pitaju za njega. Svi trebaju znati da mu je za mene ponuđeno 50 milijuna dolara i on je odbio. Oduvijek je nešto smrdjelo oko njega. Ne želi se boriti‘‘, rekao je Wilder za ES news.

Iako su se mnogi nadali kako ćemo sada gledati Joshuu i Wildera nakon završene priče s Usykom, to nije tako. Jučer je potvrđeno kako je Joshua dogovorio borbu protiv Jermainea Franklina, tako da će to za sad ostati samo na želji.

Izgleda da ni Hrgović opet neće dobiti ono što je naređeno od IBF-a, tako da samo možemo čekati i vidjeti što će biti s njim.

Linker
24. travanj 2024 00:15