K1 i Boks

Claressa Shields dominantno savladala Emu Kozin i potvrdila status najbolje

Claressa Shields i Ema Kozin

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Hrabra, ali ipak niti blizu dovoljno dobra bila je do sada neporažena mlada slovenska boksačica

Bez ikakve prave šanse ostala je Ema Kozin u najvažnijem meču svoje dosadašnje karijere, zapravo najvećem meču kojeg je u ovom trenutku mogla ugovoriti. Claressa Shields jednostavno je još jednom potvrdila kako njena samoprozvana titula najvećom boksačicom svih vremena sve više ima temelja i za opće priznanje. Kroz deset rundi po dvije minute u potpunosti je dominirala nad do ove večeri neporaženom 23-godišnjom boksačicom iz Slovenije.

Shields je bilo nevjerojatno pokretljiva, a automatski i aktivna, dok se vrlo brzo moglo vidjeti kako se Kozin s tako nečim do sada nije susrela te jednostavno nije mogla pratiti taj ritam. Sporije se kretala te puno manje ulazila u udarce, ali svakako vrijedi spomenuti kako niti u jednom trenutku nije pokazivala znakove da bi mogla odustati. Hrabro je radila ono što radi najbolje i što je u ovom trenutku njen maksimum, u nadi da će u jednom trenutku okrenuti meč u svoju strani.

To ovog puta nije bilo moguće, Shields je jednostavno predobra boksačica, tehnički i fizički iznad većine djevojaka koje se danas bave tim sportom, posebno u njenim kategorijama. Dvostruka zlatna olimpijka je napadala, pogađala i tražila prekid, ono što ova 26-godišnjakinja unatoč redovnoj dominaciji nije postigla u sedam prethodnih mečeva. Nije niti u osmom, izdržala je Kozin, unatoč činjenici da u posljednjim rundama više gotovo da nije imala snage niti pokušavati svoje udarce.

Još jednom vrijedi napomenuti kako Emi Kozin svakako treba čestitati na hrabrosti, no Claressa je očito jedan drugi nivo, a i došla je u ring motivirana te željna boksa, nakon kratke MMA avanture od dvije borbe, koja je rezultirala i njenim prvim porazom u aktivnoj borilačkoj karijeri. Ipak, u boksu joj za sada nitko ne može ništa.

Možda će u tome uspjeti Britanka Savannah Marshall, budući da se o njihovom međusobnom meču već neko vrijeme govori. Čak je Claressa u svojim izjavama već ostavljala Kozin po strani i govorila o tom meču, jednom od najvećih koji današnji ženski boks može ponuditi. Marshall, koja prije međusobnog ogleda još ima meč idućeg mjeseca, bila je u publici, a na kraju je pred kamerama Sky Sportsa došlo i do bliskog susreta. Ovaj meč gotovo sigurno će se dogoditi na ljeto, također pod organizacijom spomenute TV mreže i BOXXER promocijske organizacije.

Linker
18. svibanj 2024 04:58