K1 i Boks

Canelo trilogiju s Golovkinom smatra nečime osobnim: ‘On je govorio jako puno sr*nja‘

Gennady Golovkin vs. Canelo Alvarez

 John GURZINSKI/AFP
Posljednji čin trilogije dogovoren je za rujan, ako obojica prije toga odrade planirano

Možda malo prekasno, ako se pita većinu ljubitelja boksa, ali treći meč između Saula "Canela" Alvareza i Gennadyja Golovkina je dogovoren. Ipak, svaki prije toga imam još jednu zadaću koju mora odraditi. Golovkin će u travnju morati uspješno apsolvirati gostovanje u japanskoj Saitama te pobjedom nad Ryotom Muratom osvojiti WBA pojas svjetskog prvaka srednje kategorije te obrani svoj IBF-ov pojas. Canelova obaveza možda čak i nije toliko striktna kao ona GGG-a, budući da će se on boriti za poluteškaški pojas protiv Dmitrija Bivola, no njegov trijumf svakako bi zadržao vrijednost cijele priče.

Ako do meča dođe, on će se održati točno četiri godine nakon njihovog drugog ogleda, u kojem je Canelo slavio tijesnom većinskom odlukom. Meč ranije, godinu dana ranije, odnosno u rujnu 2017. godine, završio je neodlučenim ishodom koji je šokirao boksačku javnost, posebno bodovanje sutkinje Adelaide Byrd, koja je deset rundi dodijelila Meksikancu. Neki stav javnosti bio je da je Golovkin u prvom meču trebao slaviti, dok je u drugom bilo neizvjesno te je moglo otići na obje strane. No, umjesto, da ga tako nazovemo, rezultata 1.5:0.5 u korist Golovkina, imamo takav omjer u korist Canela.

Dođe li do ovog meča, Golovkin će u njega ući s navršenih 40 godina i pet mjeseci, što otkriva kako je vrlo lako moguće izvan svog "primea", onoga gdje se Meksikanac danas vjerojatno nalazi. No, Golovkin želi taj meč, a Canelo je nakon par godina ravnodušnosti prihvatio još jedan okršaj. O njemu je nešto rekao u privatnom razgovoru s nekoliko pripadnika medija, a koji je prenio Fight Hype.

"Dobili smo ugovor unutar kojeg su htjeli borbu protiv Golovkina. Rekao sam zašto ne. Svi žele taj meč, je li tako? Možda je malo prekasno, možda nije. Ali, i dalje svi žele taj meč pa zašto ne", rekao je Canelo, upitan gaji li neke osobne tenzije u pitanju Kazahstanca:

"Da, ovo je za mene osobno. On je govorio puno sranja, previše priča, ali vidjet ćemo. Idemo prvo odraditi ono što je prvo na redu. Moram pobijediti 7. svibnja."

Canelo je trenutno najveća svjetska boksačka zvijezda i doveo se u situaciju gdje nije vezan niti s jednim promotorom, nego potpisuje ugovore za svaki meč posebno. Ovog puta na stol je dobio DAZN-ov, koji je sadržao dva meča i to je također prihvatio, uz neupitno impresivnu svotu koju mu isti osigurava.

Otkrio je Canelo kako se nada Golovkinovoj pobjedi protiv Murate, dok neke političke teme nije htio komentirati. Samo je potvrdio kako će u meču protiv Bivola, unatoč tome što neke strane govore suprotno, napasti pojas WBA prvaka poluteške kategorije. Canelo je već imao jednu poluteškašku titulu u svom vlasništvu, no onu WBO organizacije koju je krajem 2019. godine oduzeo Sergeyu Kovalevu.

Linker
17. svibanj 2024 08:51