K1 i Boks

Canelo traži novi meč protiv Bivola: ‘On ne može dati više od onoga, ali ja mogu‘

Dmitry Bivol vs. Canelo Alvarez 

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Ove ga je godine Bivol nadboksao i pobijedio, a Canelo je nakon toga imao još jednu pobjedu

Prije otprilike dva mjeseca Canelo Alvarez pobijedio je Gennadyja Golovkina jednoglasnom sudačkom odlukom nakon dvanaest rundi, a bio je to njihov treći međusobni meč. Mnogi smatraju kako je u prva dva bio bolji Golovkin iako je jedan završio neriješeno a drugi pobjedom Canela, trilogija je također okončana uvjerljivijom pobjedom Meksikanca.

No, meč prije toga Canelo je teško poražen, a nadboksao ga je odlični Dmitry Bivol. Bilo je to dvanaest odličnih rundi u kojima je Canelo pokazao da ima problem sa većim i dužim Bivolom, ali do današnjega dana ga taj poraz još uvijek boli.

‘‘Borio bih se s njim na istoj kilaži. Naravno da mogu pobijediti, to nije pitanje vjeruje li netko u to, zato što ja znam da mogu. To je moj trenutni prioritet. Ja poštujem Chaveza (savjetovao mu da ne radi revanš protiv Bivola), uvijek ću ga poštovati. On to želi, ali na kraju dana njegove želje nisu bitne‘‘, rekao je Canelo za La Saga.

‘‘To je nešto što želim učiniti i znam da mogu pobijediti. Znam kako sam ušao u prošlu borbu s njim i znam što mogu učiniti. Nisam ispravno radio neke stvari u tom meču niti sam trenirao kako sam želio. Imao sam i ozlijeđenu ruku. Falila mi je runda ili dvije za pobjedu i bilo je kompetitivno. Bivol ne može dati više od onoga, ali ja mogu‘‘, zaključio je Alvarez.

Posljednji puta je nastupio prije dva mjeseca te je pobijedio Golovkina, a hoće li Canelo odmah ići na revanš s Bivolom, saznat ćemo uskoro.

Linker
20. svibanj 2024 21:59